В суді у справі “золотого” Романчука змінили прокурорів, а ключовий свідок не з'явився

В суді у справі “золотого” Романчука змінили прокурорів, а ключовий свідок не з'явився

Укрінформ
У судовому засіданні по справі колишнього першого заступника голови Миколаївської облдержадміністрації Миколи Романчука змінили прокурорський склад, але справу знову відклали через неявку ключового свідка та адвокатів.

Про це повідомили у пресслужбі Центрального райсуду м.Миколаєва.

«У Центральному районному суді м.Миколаєва відбулось судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього першого заступника голови Миколаївської облдержадміністрації Миколи Романчука у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.368 КК України. У судове засідання не з’явились усі п’ятеро захисників Романчука (двоє з них надіслали клопотання про відкладення судового засідання, оскільки вони беруть участь у невідкладних слідчих діях)», - йдеться у повідомленні.

Обвинувачений просив задовольнити клопотання захисників, прокурор також не заперечував проти його задоволення. Судом клопотання захисників задоволено.

Окрім цього, у судове засідання не було доставлено останнього ключового свідка сторони обвинувачення, який підлягає допиту, стосовно якого постановлено ухвалу про застосування щодо нього примусового приводу. З огляду на це, суд ухвалив повторно скерувати ухвалу про примусовий привід органам поліції до виконання.

Йдеться про керівника ТОВ «ЕЛК-БУД», у якого начебто і вимагав хабар Романчук.

Читайте також: Ключового свідка у справі "золотого" Романчука привезуть до суду примусово

У повідомленні також зазначається, що в даному кримінальному провадженні повністю змінено групу прокурорів, які підтримують публічне обвинувачення. Судом наголошено, що новим прокурорам необхідно завчасно ознайомитись з матеріалами справи з метою недопущення затягування судового розгляду.

Як повідомляв Укрінформ, 3 червня 2016 року СБУ спільно з військовою прокуратурою заявили про припинення корупційної діяльності групи високопосадовців на чолі з першим заступником голови Миколаївської ОДА Миколою Романчуком. Вони вимагали хабар 90 тис. дол. за надання дозволу ТОВ «ЕЛК-БУД» на видобуток вапняку.

Під час обшуків на робочому місці та вдома в маєтку першого заступника голови ОДА знайшли валізу з 300-ма тисячами доларів та велику кількість ювелірних виробів. Під будівлею співробітники спецслужби виявили мережу тунелів, в яких знаходилися сейфи із золотими злитками, старовинними іконами, антикваріатом. Але попри те, що було заявлено про групу високопосадовців, судять одного лише Романчука. Процес триває вже два з половиною роки, засідання постійно переносяться.

Було допитано близько десятка з заявлених обвинуваченням свідків, але жоден з них вину Романчука не підтвердив.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-