Біля військових складів у Калинівці пролунали шість вибухів — Міноборони

Біля військових складів у Калинівці пролунали шість вибухів — Міноборони

Фото, відео
Укрінформ
На ділянці підриву нерозірваних боєприпасів технічної території бази зберігання військового арсеналу поблизу смт Калинівка, що на Вінниччині, зафіксовано шість вибухів боєприпасів.

Їх спричинило горіння сухої трави. Ніхто не постраждав, загроз для військовослужбовців та цивільного населення немає, повідомляє пресслужба Міноборони.

"Сьогодні, близько 11.30 черговими службами арсеналу було зафіксовано задимлення на ділянці підриву нерозірваних боєприпасів технічної території бази зберігання поблизу смт Калинівка, що на Вінниччині. У зоні задимлення зафіксовано шість вибухів боєприпасів, вивезених на визначену ділянку раніше, для подальшої утилізації... Загроз для військовослужбовців та цивільного населення, а також постраждалих осіб немає. Ситуація контрольована", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, за попередньою інформацією задимлення сталося через горіння близько двох гектарів сухої трави. Станом на зараз на території арсеналу працюють фахівці ДСНС, працівники Національної поліції та Військової служби правопорядку ЗСУ. Триває локалізація місця займання.

До місця події відбула оперативна група на чолі із першим заступником начальника Генерального штабу Збройних Сил України, повідомляють в Міноборони.

Читайте також: На Вінниччині - пожежа біля арсеналу: з Калинівки та сусіднього села можуть евакуювати дітей

Як повідомляв Укрінформ, через займання трави поблизу військових складів Калинівського арсеналу оголосили підготовку до евакуації школярів та дітей з дитсадків у м. Калинівка та с. Павлівка, це село розташоване найближче до арсеналу.

У вересні 2017 року на стратегічних складах боєприпасів 48 арсеналу ЗСУ під Калинівкою на Вінниччині сталася пожежа з подальшими вибухами боєприсів. У зону ураження потрапили населені пункти у радіусі 5 км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-