На Вінниччині - пожежа біля арсеналу: з Калинівки та сусіднього села можуть евакуювати дітей

На Вінниччині - пожежа біля арсеналу: з Калинівки та сусіднього села можуть евакуювати дітей

Укрінформ
Через займання трави поблизу військових складів Калинівського арсеналу оголосили підготовку до евакуації школярів з м. Калинівки та с. Павлівка.
Про це кореспонденту Укрінформу повідомив міський голова Калинівки Анатолій Шамалюк.

«Сталося займання трави поблизу військових складів. Там зараз працюють пожежники, займання на цей момент локалізують. Але ми за технікою безпеки готуємося до евакуації школярів і дітей з садочків в нашому місті і в Павлівці, розташованій найближче до арсеналу», - повідомив Шамалюк.

За його словами, ситуація в місті контрольована.

Як повідомив сільський голова Павлівки Віктор Кособуцький, задимлення у селі через пожежу поблизу арсеналу немає, проте чутно вибухи. Наразі є інформація, що то вибухають не зібрані боєприпаси, які розлетілися під час пожежі 2017 року.

Читайте також: Вибухи у Калинівці: арсеналу передали спецтехніку для ліквідації наслідків

В даний час у Калинівці відбувається засідання районної комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, яка вивчає ситуацію.

Як повідомлялося, у вересні 2017 року на стратегічних складах боєприпасів 48 арсеналу ЗСУ під Калинівкою на Вінниччині сталася пожежа з подальшими вибухами боєприпасів. У зону ураження потрапили населені пункти у радіусі 5 км.

Фото: vezha.vn.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-