На Чернігівщині утворили 50-ту об’єднану тергромаду

На Чернігівщині утворили 50-ту об’єднану тергромаду

Децентралізація
Укрінформ
На Чернігівщині утворено 50-ту об’єднану територіальну громаду - Киселівську.

Про це на своєму сайті повідомив Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування Програми "ULEAD з Європою".

"Киселівська та Боромиківська сільські ради об'єдналися в Киселівську об'єднану територіальну громаду з центром у селі Киселівка. Це вже п'ятдесята громада, створена в Чернігівській області", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідне розпорядження про затвердження висновку щодо відповідності Конституції та законам України проєктів рішень Киселівської та Боромиківської сільських рад Чернігівського району "Про добровільне об’єднання територіальних громад" підписала в.о. голови Чернігівської ОДА Наталія Романова. А в підготовці рішень та організації процесів об'єднання допомагали радники Чернігівського ЦРМС. Зокрема, радниця з питань децентралізації Людмила Чабак постійно надавала консультації та рекомендації щодо створення громади та етапів об'єднання.

Читайте також: У Брацлавській ОТГ провели фестиваль «Палітра націй»

На сьогодні в Чернігівській області функціонують 45 ОТГ, в шести з яких вибори відбулися 30 червня цього року, ще чотири чекають на призначення виборів. Тепер до когорти останніх приєдналась і Киселівська ОТГ.

Як відомо, Чернігівщина постійно утримує лідерські позиції за темпами впровадження реформи децентралізації. За результатами останнього моніторингу Мінрегіону, у неї - друге місце в Україні.

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами - Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією і підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

 Фото: uk.wikipedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-