Про українських політв'язнів нагадали 86 капканами в центрі Запоріжжя

Про українських політв'язнів нагадали 86 капканами в центрі Запоріжжя

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі на площі Маяковського активісти та правозахисники встановили 86 штучних капканів - рівно стільки українців досі є в'язнями Кремля.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Те, що обміняли Сенцова та інших політв'язнів і моряків, не означає, що там немає наших людей. Тому ми будемо продовжувати говорити про те, що залишилося ще приблизно 86 політв'язнів і ще 223 людини за списком ОРДЛО, тому ми продовжуватимемо наш престур", - наголосила асистентка Центру прав людини "ZMINA" Дінара Касимбекова.

Акція "В'язні Кремля" у Запоріжжі / Фото: Ольга Звонарьова. Укрінформ

Запоріжжя стало п’ятим містом у регіональному турі на підтримку українських політичних ув’язнених та військовополонених.

Метою акції є привернення уваги громадськості до українських політичних в'язнів, яких утримує російська влада, у тому числі кримських татар.

Читайте також: У центрі Харкова встановили сотню капканів, аби нагадати про в'язнів Кремля

У кожному місті, де проходить акція, організатори пропонують усім бажаючим написати лист підтримки українцям, які досі перебувають за ґратами на території РФ. Наразі таких листів написали близько 300. Листи передають адресатам через адвокатів.

7 вересня стався масштабний обмін утримуваними особами між Україною та Росією. Обмін проходив в форматі "35 на 35". Додому повернулись 24 українські моряки, а також 11 політичних в'язнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-