У Харкові

У Харкові "замінували" 400 об'єктів

Укрінформ
У Харкові після повідомлення про замінування поліцейські обстежили понад 400 місць значного скупчення людей: медзаклади, торговельні центри, школи, а також дитсадки.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Харківської області.

«На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи територіальних відділів поліції, працівники кінологічного центру, фахівці вибухотехнічного управління поліції. Жодних вибухових пристроїв або небезпечних речовин правоохоронці не виявили. В ході перевірки інформації правоохоронці ретельно обстежили 61 медичний заклад, 42 торговельні центри, 127 шкіл, а також 173 дитячих садочків», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з лікарень були евакуйовані 2 особи, з дитячих садочків 68 осіб. З інших закладів евакуація не проводилась. Відвід транспорту не здійснювався.

Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Читайте також: Росіянину загрожує шість років за “мінування” вокзалу у Києві

Поліцією вживаються всі необхідні заходи щодо встановлення та затримання особи, причетної до скоєння вказаних кримінальних правопорушень.

Як повідомлялося, 9 вересня до поліції надійшло повідомлення на електронную пошту про замінування у Харкові місць значного скупчення людей: 7 лікарень, 17 торговельних центрів, всіх дитячих садків і шкіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-