У Слов'янську відкриють почесне консульство Латвії

У Слов'янську відкриють почесне консульство Латвії

Фото
Укрінформ
У Слов’янську Донецької області найближчим часом відкриють почесне консульство Латвійської Республіки.

Про це повідомили в Департаменті інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації.

"У Донецькій області вже найближчим часом може з’явитись почесне консульство Латвійської Республіки. Про це під час робочого візиту до Донецької області заявив Надзвичайний та Повноважний Посол Латвійської Республіки в Україні Юріс Пойканс. ... Консульство планують створити у Слов’янську", - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що під час робочої зустрічі з заступником голови Донецької ОДА Вадимом Філашкіним посол заявив, що з латвійської сторони завершено погодження кандидатур на посаду почесного консула у Донецькій області.

"Почесне консульство на Донеччині стане пунктом координації реалізації спільних проектів – освітніх, медичних, гуманітарних тощо. Консульство дозволить також поглибити культурний обмін між нашими країнами та стане дуже гарним доповненням до тих стосунків, які вже сформувались", - заявив Пойканс.

Він наголосив, що зараз важливим є налагодження тісних зв’язків між містами Латвії та Донеччини.

"Я вірю, що рано чи пізно Донецька область знову об’єднається. Зараз ми почнемо роботу на території, підконтрольній легітимній українській владі. З боку Латвії процедури погодження вже завершені, ми починаємо передавати документи українській стороні. Фактично питання створення консульства знаходиться на завершальному етапі", - сказав посол.

Читайте також: Латвія готова прийняти на реабілітацію звільнених з полону в РФ українських політв'язнів

За його словами, почесним консулом може стати Олександр Павенко. Він з 2014 року надає у Слов’янську допомогу сім’ям вимушених переселенців та іншим особам, що постраждали від конфлікту, співпрацює з урядом Латвії. Остаточно ім’я консула буде оголошено після погодження з української сторони.

Як повідомлялося, делегація Латвійської Республіки на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом Юрісом Пойкансом 9 вересня прибула на Донеччину та передала гуманітарний вантаж мешканцям регіону, які проживають поблизу лінії розмежування.

Фото: dn.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-