У Мереф’янській тергромаді відкрили модернізований ЦНАП

У Мереф’янській тергромаді відкрили модернізований ЦНАП

Децентралізація
Укрінформ
Сучасний Центр надання адміністративних послуг (ЦНАП), розрахований на надання близько 200 послуг, відкрито у Мереф’янській ОТГ на Харківщині.

Допомогу громаді в створенні і модернізації центру та устаткуванні 14 робочих місць меблями та IT-технікою надала Програма "U-LEAD з Європою", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цей сучасний ЦНАП - приклад творчої співпраці міжнародних партнерів, уряду, Міністерства соціальної політики та місцевої влади. Ми вдячні всім партнерам за внесок у розвиток регіону та сподіваємося, що у майбутньому ще більше мешканців області будуть отримувати якісні адмінпослуги. Тому націлені працювати і далі як над розвитком мережі сучасних ЦНАПів, так і над розширенням послуг, які вони надають", - відзначила на церемонії відкриття ЦНАПу голова Харківської ОДА Юлія Світлична.

За її словами, на даний час в регіоні працюють 47 центрів надання послуг. Мереф’янський ЦНАП - третій, що відкритий в цьому році. Тут люди зможуть швидко в сучасних та комфортних умовах  зможуть отримати понад 200 послуг - соціальних, адміністративних, послуг Пенсійного фонду тощо. Фахівці центру пройшли багато тренінгів, щоб надавати послуги на європейському рівні.

"Ми надзвичайно раді, що Мереф'янська громада стала учасницею нашої Програми і вітаємо її мешканців з відкриттям модернізованого Центру. Надання якісних послуг є одним з пріоритетних завдань місцевої влади, яка завдяки децентралізації отримала не тільки нові можливості, але і більшу відповідальність за майбутнє громади", - додала керівник напряму з покращення якості надання адміністративних послуг для населення Програми "U-LEAD з Європою" Сусанна Делланс.

За словами очільника Мереф’янської ОТГ Веніаміна Сітова, новий ЦНАП - перший об’єкт капітального будівництва на території громади за часи незалежності: "Реконструкцію приміщення, яке займає майже 900 кв. м, громада провела своїми силами та завдяки допомозі Міністерства соціальної політики України та Харківської ОДА. Це вкрай необхідний для нас об’єкт, який дасть поштовх подальшому розвитку громади".

Як було сказано на відкритті ЦНАПу, до його модернізації долучилися українські та шведські експерти. Зокрема, персонал пройшов курс тренінгів за п’ятимодульною системою, в тому числі, і тренінг по роботі з програмним комплексом автоматизації роботи "Вулик”, який було інстальовано та розроблено проеєктом EGOV4UKRAINE, що також реалізується в рамках Програми "U-LEAD з Європою".

Читайте також: У Вільнозапорізькій тергромаді відкрили амбулаторію з доступом до телемедицини

Щодо будівлі ЦНАПу, то вона обладнана за вимогами інклюзії. Для маломобільних груп населення облаштовані пандуси, для людей з вадами зору встановлені інформаційні таблички шрифтом Брайля. Двоє працівників центру навіть опанували базовий курс жестової мови для роботи з людьми з вадами слуху.

Як повідомляв Укрінформ, у Харківській області створено 19 ОТГ, що складає третину від плану.

Програма "U-LEAD з Європою" фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами - Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею і Швецією і підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

В рамках програми "U-LEAD з Європою" в громадах України до кінця 2020 року буде створено та модернізовано до 600 ЦНАПів.

 Фото: kharkivoda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-