Електронне урядування зможуть запровадити 50 громад України

Електронне урядування зможуть запровадити 50 громад України

Децентралізація
Укрінформ
Електронне урядування зможуть запроваджувати 50 громад завдяки проєкту «Е-рішення для громад» Програми «U-LEAD з Європою».

Про це повідомляє Київський міський центр розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою» у Facebook.

"Майже 300 громад з 23 областей України подали заявки на участь у проєкті «Е-рішення для громад», з них 50 громад, які виконали всі вимоги конкурсної комісії, відібрано до участі в проєкті і зможуть запровадити ІТ-інструменти проєкту", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що електронне урядування забезпечує якісно новий рівень відкритої взаємодії держави, органів місцевого самоврядування та суспільства, надання повного комплексу публічних послуг для всіх категорій громадян та суб’єктів господарювання.

Читайте також: В ОТГ Житомирщини вже створили 11 поліцейських станцій

«Реалізація проєктів електронного урядування відбувається у співпраці всіх державних структур, органів місцевого самоврядування за підтримки міжнародних партнерів. Е-урядування є показником якості реформ в Україні, адже дійсно дієві перетворення можливі лише при впровадженні цифрових технологій. І я радий, що розуміння цього демонструють уже деякі ОТГ Київської області», - зазначив директор Київського Центру розвитку місцевого самоврядування Олег Любімов.

Як повідомляється, у Тетіївській ОТГ на Київщині успішно реалізовано уже кілька проєктів у межах електронного урядування. Ще з кінця 2018 року запрацювали електронні щоденники та журнали в школах громади.

Крім того, проєкт допоможе підвищенню ефективності у сфері обліку та управління активами.

"Ми отримали програмне забезпечення, за допомогою якого можемо мати повну інформацію про всі земельні ділянки, які є на території громади. Це дає можливість створити реєстр і володіти інформацією по кожному клаптику землі. Впровадження цього проєкту дає можливість прослідкувати майнові права на кожну окрему земельну ділянку, отримати інформацію стосовно договорів оренди на земельні ділянки, а відтак й інформацію про сплату орендної плати тощо", - розповів Руслан Майструк, голова Тетіївської ОТГ.

Начальниця відділу електронного урядування та зв’язків з громадськістю виконавчого комітету Тетіївської міської ради Алла Дубін зауважила, що завдяки електронному врядуванню у громаді зможуть зробити процес надання адміністративних послуг населенню максимально зручним та швидким, впровадити необхідні ІТ-інструменти проєкту, осучаснити програмне забезпечення, підвищити ефективність роботи фахівців, пройти повний курс навчання на освітній онлайн-платформі - edu.cid.center та отримати консультаційну підтримку експертів проєкту.

"Мета проєкту "Е-рішення для громад" допомогти громадам перейти до "Управління 2.0" - на основі проаналізованих, верифікованих даних із застосуванням ІТ. Проєкт реалізується ГС "Центр розвитку інновацій" за підтримки Програми "U-LEAD з Європою", - додала Дубін.

 Фото: decentralization.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-