У Вільнозапорізькій тергромаді відкрили амбулаторію з доступом до телемедицини

У Вільнозапорізькій тергромаді відкрили амбулаторію з доступом до телемедицини

Децентралізація
Укрінформ
У Вільнозапорізькій ОТГ на Миколаївщині відкрили новозбудовану амбулаторію загальної практики сімейної медицини з можливістю доступу до телемедицини.

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської ОДА.

«У Вільнозапорізькій ОТГ Новобузького району урочисто відкрили новозбудовану амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Вона обслуговуватиме близько 2700 жителів сіл. Окрім іншого, тут встановлено телемедичне обладнання», - йдеться у повідомленні.

Будівництво здійснювалося за рахунок коштів державного, обласного, районного та сільських бюджетів на загальну суму понад 8 млн грн. Крім того, з обласного бюджету виділено 400 тис. грн на будівництво під’їзної дороги до амбулаторії.

Читайте також: ОТГ Сумщини пропонують взяти участь у конкурсі проєктів, які мають урядову підтримку

У закладі за державні кошти встановлено сучасне обладнання для лікування й діагностики на суму 110 тис. грн, а в рамках державної програми «Сільська медицина для людей» подаровано службовий автомобіль для невідкладної допомоги.

«Ми бачимо, що реформа приносить перші позитивні результати, і це не лише для пацієнта, а й для лікаря. Новозбудована амбулаторія – це здоров’я і комфорт для жителів сіл, а для медичного персоналу - це робочі місця та заробітна плата», - відмітив голова Вільнозапорізької ОТГ Олександр Латій.

 Фото: mk.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-