У Харкові на ярмарку

У Харкові на ярмарку "Фрімаркет" люди безкоштовно ділилися речами

Фото
Укрінформ
Безкоштовна роздача речей стала ознакою ярмарку "Free market", який проходить в Молодіжному парку в центральній частині Харкова.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

З полудня в Молодіжному парку поблизу Пам'ятника Чорнобильцям на траві і на лавках влаштували імпровізовані прилавки: люди безкоштовно пропонують один одному речі, які їм набридли або просто виявилися забутими в дальньому кутку комори. Тут же - добровільні помічники організаторів ярмарку з емблемами міської громадської організації "Ekodia": вони допомагають сторонам знайти один одного і дають корисні поради зі використання речей відповідно до вимог екології.

У Харкові провели фрімаркет / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

"Це вже 12-й безкоштовний ярмарок вільного непрямого обміну ресурсами за останні 4 роки, але в центрі міста - вперше. Правила прості: ви приносите те, чим хочете поділитися, і берете те, що принесли інші. Ніякої комерції, ніякого бартеру, ніякого заробітку, тільки взаємодопомога", - пояснює співорганізатор акції, волонтер організації "Ekodia" Тимур Васильків.

За його словами, головна ідея ярмарку - запропонувати людям альтернативу бездумному споживчому відношенню до товарів і послуг: "Речі накопичуються, часом їх просто викидають на смітник, але та ж текстильна промисловість, чиє виробництво небезпечне для навколишнього середовища, швидко заповнює дефіцит - до наступного смітника. Ми ж хочемо показати людям, що життя речей можна продовжити неодноразовим грамотним використанням".

Як розповів кореспондентові Укрінформу відвідувач незвичайного ярмарку, програміст Дмитро, у нього будинку скупчилося безліч дитячих іграшок: "Дізнався про ярмарок з повідомлення в мережі, зібрав дві коробки іграшок і приніс в парк. І що ви думаєте? За хвилину розібрали! Одночасно розібрали і сітку з кабачками, які я купив для себе по дорозі на ярмарок, але я не ображаюся: дарувати приємно, нехай користуються всі, кому треба!".

Читайте також: Перші вихідні осені: свято сили, ярмарок книжок та фестиваль вогню

Студентки Аня і Маша, за їх словами, хоча нічого не принесли на ярмарок, знайшли тут для себе красиві літні сукні і солом'яні капелюшки: "Збігали в гуртожиток, переодяглися в обновки і повернулися на ярмарок, щоб показатися у всій красі. Головне - все безкоштовно!"

За словами організаторів, ярмарок, яка триватиме до 18:00, вже відвідали понад півтисячі людей: "Речі, які не знайдуть нових господарів, будуть передані в дитячі будинки та центри соціальної підтримки".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-