Замінування 311 об’єктів у Харкові виявилося фейком, відкрили справу за статтею

Замінування 311 об’єктів у Харкові виявилося фейком, відкрили справу за статтею "теракт"

Укрінформ
Харківські правоохоронці перевірили інформацію про замінування 311 об’єктів: вибухівки ніде не виявлено. Кримінальну справу відкрито за статтею "терористичний акт".

Про це повідомляє відділ комунікації Головного управління Нацполіції в Харківській області.

"Повідомлення про закладення вибухівки в 311 об’єктах Харкова надійшло на електронну пошту поліції напередодні. За адресами виїжджали слідчо-оперативні групи територіальних відділів поліції, працівники кінологічного центру, фахівці вибухотехнічного управління поліції ГУНП в Харківській області. Жодних вибухових пристроїв або небезпечних речовин поліцейські не виявили. Евакуація громадян не проводилась. Відвід транспорту не здійснювався", - йдеться у повідомленні.

Під час перевірки правоохоронці ретельно обстежили 42 лікарні, один пологовий будинок, 47 торговельно-розважальних центрів, 23 супермаркети, 85 шкіл, 93 дитячі садки, 10 готелів та 10 житлових будинків.

Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Поліцейські вживають заходи щодо встановлення та затримання особи, причетної до скоєння кримінального правопорушення.

Читайте також: На Хмельниччині телефонний “мінер” сів на три роки

Як повідомляв Укрінформ, 1 липня Київський райсуд Харкова обрав арешт для двох фахівців у сфері IT з Києва за підозрою в телефонному тероризмі або телефонному "мінуванні".

Розслідування здійснюється за ст. 258 Кримінального кодексу України, обох фахівців підозрюють у системному характері правопорушення. Їм загрожує до 10 років в'язниці з конфіскацією майна. Однак суд у Харкові відпустив обох під заставу в майже 1,5 млн грн для кожного. Зараз розслідування передано до Києва.

З 21 квітня у Харкові перевірено з приводу фейкового "замінування" більше 500 об'єктів. Евакуйовано тисячі людей. "Мінерів" не знайдено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-