У Чернівцях відкрили мурал з портретом Миколайчука

У Чернівцях відкрили мурал з портретом Миколайчука

Фото
Укрінформ
У Чернівцях відкрили перший мурал із серії "Видатні особистості з нами", на якому зображений знаний режисер з Буковини Іван Миколайчук. На черзі - портрети композитора та співака Володимира Івасюка, письменниці Ольги Кобилянської та інших відомих особистостей.

Про це повідомляють на сайті Чернівецької міської ради.

"Проект під назвою «Видатні особистості із нами» стартував сьогодні відкриттям першого муралу, присвяченого Івану Миколайчуку. Його відкрили біля однойменного кінотеатру на вул. Головній. В рамках реалізації цього мистецького проекту планується виготовлення муралів, присвячених Володимиру Івасюку, Ользі Кобилянській, Йосифу Шмідту (оперний співак - ред.), Сіді Таль (співачка та акторка - ред.) та іншим відомим творчим особистостям на фасадах чернівецьких будинків".

Що ж до муралу Миколайчука, то він зображений у ролі сільського філософа Фабіана з фільму «Вавілон-ХХ». Портрет створювали одні з найкращих майстрів України, запевняють організатори проєкту. Над портретом Миколайчука працювали художники Kailas-V, Роман Партола, Андрій Пальваль.

Читайте також: У Відні з'явився мурал українського художника

"За 5 днів портрет був готовий, художники працювали до півночі", – сказала під час відкриття муралу начальник управління культури Чернівецької міської ради Юлія Сафтенко.

Вартість муралу склала 130 тисяч гривень.

Фото:chernivtsy.eu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-