Бондаренко сказав, коли відкриють нові КПП на Закарпатті

Бондаренко сказав, коли відкриють нові КПП на Закарпатті

Укрінформ
На Закарпатті нові контрольні пункти пропуску на кордоні можуть бути відкриті у 2021 році.
Про це заявив голова Закарпатської ОДА Ігор Бондаренко на пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Питання відкриття нових КПП на кордоні України з ЄС у межах Закарпатської області нагальне, нам необхідні додаткові переходи. Наразі йдуть розмови про те, що нові КПП будуть відкриті в 2021 році, власне, з 2020 року у нас буде детальніше бачення цього процесу,” - сказав Бондаренко.

Зі слів голови ОДА, він мав розмову про відкриття нових КПП у Кабміні, там запевнили у позитивному вирішенні цього питання.

Відтак, перший з пунктів переходу, який може бути відкритий — це “Лубня-Волосате” на кордоні з Польщею, зазначив Бондаренко.

“У межах цьогорічних Днів добросусідства з поляками два дні влітку у цьому пункті працював тимчасовий піший перехід. Це було нелегко, але ми це зробили. Днями я мав розмову з Дещицею (Андрій Дещиця, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Польщі - ред.) щодо цього питання, думаю, що найближчим часом більш детально розмовлятимемо з цього приводу,” - повідомив Бондаренко.

Читайте також: Голова Закарпатської ОДА озвучив позицію щодо "угорського питання"

Наразі на Закарпатті діє 19 КПП на кордоні, їх кількість критично мала, з уведенням безвізового режиму на КПП постійні черги, в яких іноді доводиться стояти до 6 годин.

Свого часу ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявляв про необхідні додаткові 34 КПП на кордоні в межах Закарпаття для здійснення переходів до країн-сусідів з ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-