Під Черкасами селяни збудували барикади - хочуть ремонт дороги

Під Черкасами селяни збудували барикади - хочуть ремонт дороги

Фото, відео
Укрінформ
На околиці Черкас жителі села Хутори (передмістя обласного центру) заблокували рух транспорту на автошляху з вимогою привести до нормального стану дорожнє полотно.
Про це з місця події повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дорожні служби ігнорують цю дорогу вже понад два роки. За цей час жодної латки асфальту не поклали. Взимку транспорт тут постійно застрягає, і ніхто на це не реагує», - сказав журналістам учасник акції житель Хуторів Олександр Янчук.

На момент прибуття представників преси жителі Хуторів встановили барикади на дорозі державного значення Р-10 Черкаси - Чигирин - Кременчук, повністю припинивши рух автотранспорту. Пресі учасники акції повідомили, що перетнути барикади вони дозволяють лише спеціальному та громадському транспорту.

Вдатись до агресивної акції протесту селян змусив вкрай поганий стан дороги та тривале ігнорування проблеми відповідними службами та органами місцевої влади.

Особливо дошкуляє стан дороги людям з особливими потребами. Серед протестувальників є громадяни, що змушені пересуватись на інвалідних візках.

«Я інвалід першої групи і через розбиту дорогу почуваюсь відрізаним від світу. На цій дорозі КаМАЗи застрягають, то хіба моя «Таврія» пройде? А взимку тут автобуси і фури витягають БТРами», - поскаржився місцевий житель Микола Семенуха.

Жителі села Хутори заблокували рух транспорту на автошляху / Фото: Юлій Зозуля, Укрінформ

На місці події з обуреними селянами спілкувались представники Черкаської РДА та Служби автомобільних доріг у Черкаській області.

Вони пояснили, що дорога знаходиться на балансі Служби автомобільних доріг, і на ній нині вже йде ямковий ремонт. Однак ремонтом вулиці Сурікова, якою проходить автошлях, має опікуватись міська влада Черкас.

Читайте також: В Україні почали діяти нові норми будівництва швидкісних трас

Інформацію підтвердили у офісі Служби автодоріг.

«На автодорозі Р-10, обхід міста Черкаси, на початку цього тижня розпочато плановий ямковий ремонт за рахунок коштів на експлуатаційне утримання. Проводиться ліквідація деформацій дорожнього покриття з використанням гарячого асфальтобетону, а також струменевим методом», - прокоментував ситуацію речник Служби автомобільних доріг у Черкаській області Юрій Дубрава.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-