Проєкт перспективного плану ОТГ Закарпаття розглянуть депутати облради

Проєкт перспективного плану ОТГ Закарпаття розглянуть депутати облради

Децентралізація
Укрінформ
Проєкт перспективного плану об'єднання громад в Закарпатській області подано на обговорення та розгляд депутатам облради. Його заплановано розглянути на черговій сесії облради 26 вересня.

Про це голова Закарпатської ОДА Ігор Бондаренко сказав на пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Наразі робота по перспективному плану об'єднання громад в Закарпатській області йде, ми продовжуємо працювати, обговорюємо це питання з представниками депутатських фракцій в облраді. Проєкт на 54 ОТГ подано на обговорення та розгляд депутатам облради. Це питання повинно розглядатися в сесійній залі на черговій сесії облради 26 вересня” - повідомив Бондаренко.

Зі слів голови ОДА, нині предметом обговорення є кількість громад в області.

Як повідомляв Укрінформ, Мінрегіон пропонував Закарпатській області утворити 40 спроможних громад, експерти, в тому числі Закарпатського Центру місцевого самоврядування, говорили про 54 громади.

Читайте також: ОТГ Сумщини пропонують взяти участь у конкурсі проєктів, які мають урядову підтримку
Закарпаття досі лишається аутсайдером з впровадження децентралізаційної реформи — область лишилася єдиною з-поміж регіонів України, де досі не прийнято перспективний план об'єднання громад. Також на Закарпатті — найменша кількість ОТГ. Їх усього вісім, на чергові вибори у жовтні йде лише одна громада — Горондівська ОТГ. Втім, за останні два тижні Закарпатська ОДА надала позитивні висновки 5-ти громадам, серед яких Холмківська ОТГ під Ужгородом, котра відстоюючи своє право на добровільне об'єднання влаштовувала пікети, перекривала трасу міжнародного значення та подавала до суду на Закарпатську ОДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-