ДТП автобуса з дітьми на Львівщині: поліція відкрила справу

ДТП автобуса з дітьми на Львівщині: поліція відкрила справу

Укрінформ
Правоохоронці Львівщини відкрили кримінальне провадження за фактом потрійної ДТП за участі автобуса, який перевозив дітей та авто на іноземній реєстрації.

"За фактом ДТП зі смертельними наслідками відкрито кримінальне провадження. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами)", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, "у разі встановлення винуватця ДТП, йому може загрожувати від 3 до 8 років ув’язнення з трирічним позбавленням права керувати транспортними засобами”.

Досудове розслідування триває, процесуальне керівництво здійснюватиме обласна прокуратура.

На даний час у кримінальному провадженні призначаються відповідні автотехнічні експертизи з метою встановлення причин та обставин ДТП.

Водночас, транспортні засоби вилучено та поміщено на арешт-майданчик.

Читайте також: ДТП на Львівщині: серед постраждалих - юні танцюристи та музиканти, що їхали до Кракова

Як повідомляв Укрінформ,4 вересня о 20 год. 59 хв. на автодорозі Київ-Чоп поблизу с. Дідилів Кам’янко-Бузького району сталося зіткнення мікроавтобуса, легкового автомобіля та пасажирського автобуса. Водій автомобіля Mercedes Vito, 31-річний громадянин Німеччини, виїхав на смугу зустрічного руху, де скоїв зіткнення з автобусом Neoplan та з автомобілем Volkswagen Jetta. В автобусі перебувало 45 дітей з міста Сновськ Чернігівської області, які їхали виступати у польському Кракові, та двоє супроводжуючих, а також двоє водіїв віком 53 та 66 років, жителі міста Чернігів. У результаті зіткнення водій мікроавтобуса загинув, водій Volkswagen, 22-річний мешканець міста Буськ, не постраждав. За інформацією поліції, було госпіталізовано 12 дітей віком 10-12 років та обох водіїв автобуса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-