Захоплення майна на 600 мільйонів: на Київщині адвокат очолив групу рейдерів

Захоплення майна на 600 мільйонів: на Київщині адвокат очолив групу рейдерів

Укрінформ
Керівником регіональної прокуратури Київської області повідомлено про підозру адвокату, який створив та очолив організовану групу для рейдерського захоплення майна підприємства на понад 600 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Київської області.

“Під час досудового розслідування встановлено, що вказаний адвокат, нехтуючи дотриманням принципів законності і верховенства права, створив та очолив організовану злочинну групу, до складу якої увійшло ще 4 особи. Учасники злочинної групи, на чолі з діючим адвокатом, здійснили рейдерське захоплення одного з приватних акціонерних товариств та заснованого ним товариства з обмеженою відповідальністю, таким чином заволодівши їх майном на суму понад 600 млн грн”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що керівником регіональної прокуратури Київської області вищевказаному адвокату повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 206-2 КК України. Раніше іншим учасникам організованої групи прокуратурою також було повідомлено про підозру за вчинення вказаних злочинів.

Читайте також: Малюська розповів, як Мін’юст долатиме рейдерство

Зловмисникам загрожує покарання від 5 до 10 років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-