Вибух на подвір’ї ректора тернопільського вишу: поліція знайшла записку з погрозами

Вибух на подвір’ї ректора тернопільського вишу: поліція знайшла записку з погрозами

Відео
Укрінформ
Поліція виявила записку з погрозами, залишену невідомими біля пристрою, вибух якого покалічив ректора тернопільського вишу та його дружину.

Про це повідомляє відділ комунікації обласної поліції.

"Розглядається декілька версій: зокрема, особистий конфлікт, вимагання коштів, громадська та професійна діяльність потерпілого. Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 15 частиною 1 статті 115 ККУ – замах на вбивство", - йдеться у повідомленні.

Як прокоментував начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол, підставою для кримінального провадження саме за такою статтею стало те, що вміст саморобного вибухового пристрою був спрямований на завдання потерпілим тяжких тілесних ушкоджень, а то й заподіяння смерті. Ще одна підстава – записка, яку залишив зловмисник біля вибухового пристрою, де були слова "memento mori" (пам‘ятай про смерть).

За словами Богомола, вибуховий предмет був начинений металевими складовими і детонував тоді, коли потерпілий підняв його.

Начальник поліції області припустив, що сьогоднішня резонансна подія може бути пов’язана з випадком, який стався на початку серпня в обласному центрі. Тоді здетонував саморобний вибуховий пакет, який лежав на капоті іномарки.

"На мою думку, ці дві події пов’язані, принаймні, припускаю, що це може бути справа рук одних і тих же людей чи людини", - додав Богомол.

Читайте також: Вибух на подвір’ї ректора тернопільського вишу кваліфікували як замах на вбивство

Як повідомляло агентство, сьогодні, 4 вересня, о 7.50 до чергової частини Тернопільського районного відділення поліції надійшло повідомлення про те, що на подвір’ї приватного будинку у приміському селі Петриків стався вибух і є постраждалі.

Встановлено, що саморобний вибуховий пристрій спрацював на обійсті ректора Тернопільського національного економічного університету Андрія Крисоватого.

Від вибуху поранень зазнав сам господар та його дружина. Потерпілі госпіталізовані.

Слідство триває.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-