Словаччина відкриє в Ужгороді виставку робіт Енді Воргола

Словаччина відкриє в Ужгороді виставку робіт Енді Воргола

Укрінформ
В Ужгороді словацькі партнери мають намір відкрити виставку оригінальних робіт засновника поп-арту Енді Воргола, батьки якого були русинами родом із нинішньої Словаччини.

Про це розповів сьогодні, 4 вересня, під час зустрічі з головою облдержадміністрації Ігорем Бондаренком генеральний консул Словацької Республіки Мірослав Мойжіта, повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

“У листопаді в Ужгороді словацькі партнери мають намір відкрити виставку оригінальних робіт відомого американського митця, засновника поп-арту Енді Воргола, батьки якого були русинами, родом із нинішньої Словаччини. Роботи митця будуть вперше експоновані в Україні, тож подія обіцяє стати непересічною,” - зазначили в ОДА.

Крім того, 1-2 жовтня поточного року у Словаччині має відбутися чергове засідання Українсько-словацької міжурядової комісії з питань транскордонного співробітництва, на яке генконсул запросив голову Закарпатської облдержадміністрації.

Дипломат також розповів про спільні проєкти Пряшівського і Кошицького самоврядних країв та Закарпаття. Зокрема, у сфері облаштування прикордонних переходів, охороні навколишнього природного середовища, культури та освіти. Щодо останньої, то Словаччина має намір відкрити на Закарпатті ще дві школи або класи з викладанням словацькою, оскільки серед закарпатців різних національностей є попит на її вивчення.

Читайте також: На виставці у Лондоні презентують роботи українських художників

Зі свого боку, голова Закарпатської ОДА звернувся до генерального консула з проханням посприяти налагодженню більш динамічної роботи словацьких митників і прикордонників, аби пришвидшити перетин спільного рубежу громадянами обох держав.

Фото: carpathia.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-