Українсько-польський мистецький форум на Тернопільщині присвятили Юліушу Словацькому

Українсько-польський мистецький форум на Тернопільщині присвятили Юліушу Словацькому

Укрінформ
Українсько-польський літературно-мистецький форум «Діалог двох культур» розпочався у середу в містечку Кременець на Тернопільщині.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Форум, що триватиме 5 днів, присвячуємо 210-річчю одного із найвизначніших представників слов’янських літератур, поету Юліушу Словацькому, який народився у Кременці. Тут збереглося чимало пам’яток, пов’язаних з його іменем. У Кременці є родинний будинок, у якому розташований музей Юліуша Словацького, приміщення ліцею, де викладав його батько, могила матері на Туницькому кладовищі. Літературно-мистецькі заходи відбуватимуться у місті, оспіваному митцем, якого називають сином двох народів – польського та українського», - розповіла кореспондентові агентства директор обласного літературно-меморіального музею Юліуша Словацького Тамара Сєніна.

Читайте також: Книжкову толоку в Запоріжжі "поставили на паузу" - переглядатимуть формат

За її словами, у програмі форуму – українсько-польські читання, наукові диспути культурологів з України та Польщі, діалоги літераторів, дослідників творчості Юліуша Словацького, авторські презентації, літературно-мистецькі зустрічі.

Фото: ukrlib.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-