Суд над

Суд над "головою ЦВК ДНР" перенесли на листопад

Укрінформ
Суд у справі колишнього керівника так званої центральної виборчої комісії терористичної організації "ДНР" Романа Лягіна за його клопотанням перенесли на 1 листопада.

Таке рішення ухвалила колегія Шевченківського райсуду Києва у складі головуючої Олени Мелешак і суддів Лідії Щебуняєвої та Євгена Сидорова, повідомляє Радіо Свобода.

"Суд у справі члена угруповання “ДНР” та колишнього члена “Партії регіонів” Романа Лягіна перенесли на 1 листопада, 15.00 через те, що він не ознайомився зі справою", - йдеться у повідомленні.

Прокурор Максим Комарницький пояснив журналістам, що наразі у суді розглядається справа за звинуваченням у тероризмі. Інше провадження, щодо державної зради, ще на стадії досудового розслідування. Однак прокурор не виключає, що ці та інші провадження проти Лягіна, якщо такі будуть, об’єднають в одне.

Зі свого боку, представники арт-простору “Ізоляція”, де донецькі бойовики облаштували катівні, та утримуваних на його території осіб просять вважати їх потерпілими у справі. Суд розгляне це питання 1 листопада.

Читайте також: Найманцям із "паспортами Л/ДНР" не дадуть повернутися в Росію після служби

Адвокат Лягіна жодних коментарів не надав.

Лягін очолював виборчий орган в угрупованні “ДНР” з весни 2014 року до квітня 2016-го. Після цього він поїхав до Росії.

14 червня 2019 року стало відомо, що працівники Генпрокуратури та Служби безпеки України затримали колишнього керівника "Центральної виборчої комісії ДНР" Романа Лягіна, який у травні 2014 року організовував та проводив незаконний "референдум ДНР".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-