Співвласнику готелю “Токіо Стар” повідомили про підозру

Співвласнику готелю “Токіо Стар” повідомили про підозру

Укрінформ
Другому власнику готелю “Токіо Стар”, пожежа в якому стала причиною смерті дев’ятьох людей, 2 серпня повідомлено про підозру у порушенні вимог пожежної безпеки.

Таку інформацію оприлюднила пресслужба прокуратури Одеської області.

“Сьогодні, 02 вересня, прокурори обласної прокуратури спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції в Одеській області повідомили про підозру другому власнику готелю у порушенні вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель дев’яти людей (ч. 2 ст. 270 КК України)”, - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі додали, що “у зв’язку з тим, що підозрюваний переховується від органу досудового розслідування, підготовлено клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а також про дозвіл на його затримання”.

Як повідомляв Укрінформ, пожежа в одеському готелі “Токіо Стар” сталася в ніч проти 17 серпня. Загинули 9 людей, ще 10 постраждали.

Київський райсуд Одеси 20 серпня заарештував на 60 діб власника готелю "Токіо Стар" Вадима Чорного, якому прокуратура інкримінує скоєння злочину за ознаками ч. 2 ст. 270 (порушення правил пожежної безпеки, що призвело до загибелі людей) Кримінального кодексу України. Адвокати Чорного заявили, що мають намір оскаржити ухвалу суду в апеляційній інстанції, оскільки "підсудний є власником приміщень лише першого поверху будівлі", а пожежа сталася на другому. Сам Чорний на засіданні суду заявив, що власником і керівником готелю «Паровоз», розташованого на другому поверсі є інший бізнесмен, який за кілька днів до пожежі виїхав із України.

Читайте також: Апеляційний суд залишив власника готелю "Токіо Стар" під вартою

Водночас сторона обвинувачення заявила, що орендар Терновий за місцем реєстрації в Одесі не проживає, а місце його перебування невідоме. А також додала, що влітку цього року інспекторів ДСНС не допустили в готель для перевірки протипожежного стану закладу, мотивуючи це тим, що власники готелю перед перевіркою переписали приміщення на іншого орендаря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-