Ігри, флешмоби, вистави: у запорізьких громадах День знань пройшов по-новому

Ігри, флешмоби, вистави: у запорізьких громадах День знань пройшов по-новому

Децентралізація
Укрінформ
Замість традиційних лінійок — інтерактивні ігри, фотозони, танцювальний флешмоб. Так у громадах Запорізької області відзначили День знань.

Цього року до організації свята підійшли нестандартно, як радили у Центрі розвитку місцевого самоврядування у Запорізькій області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вперше ми проводили день знань не за звичною програмою. Постало питання, що в дусі Нової української школи потрібно щось міняти в стандартних лінійках», - розповіла педагог-організатор НВК «Перспектива» Таврійської сільради Оріховського району Яна Кушніренко.

Зміни були кардинальні: діти виїхали на гіроскутерах, не було довгих виступів представників влади та керівництва школи. Замість цього - танцювальний флешмоб, інтерактивна вистава, у яких взяли участь більшість школярів.

«Ідея створення нового свята виникла після відвідування Таврійської громади. Побачили, що освітяни співпрацюють з працівниками будинку культури. Вирішили це використати. Додатковим поштовхом став і тренінг з організації креативних заходів, які провели на базі Запорізького Центру розвитку місцевого самоврядування. Разом з педагогічним колективом підкоригували програму заходу, робили акцент на інтерактивність і стислість. Прибрали всі елементи, які не цікаві дітям. І в результаті все вдалось. Посмішки й активність дітей цьому підтвердження», - сказала радниця з питань комунікації Запорізького Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми "U-LEAD з Європою", Наталя Селюкова.

У комплексі «Перспектива» - 250 учнів, з них — 27 першокласників. Проте ще два роки тому тут було 170 учнів. Директорка школи Інна Кас’ян розповідає, що кардинальні зміни у навчальному закладі почались з 2017 року, з моменту створення ОТГ.

Читайте також: В Ужгороді першокласники заклали капсулу часу та посадили дерева

«У нас оновлені класні кімнати, їдальня запрацювала: капітальний ремонт провели, оновили технологічне обладнання, придбали 5 інтерактивних комплексів», - наголосила директорка «Перспективи».

Для святкування Дня знань шкільне подвір’я розділили на кілька локацій: фотозони, стіну побажань, розважальні та танцювальна локації. Старшокласники у костюмах піратів роздавали дітям піастри, які можна було обміняти на солодощі.

Вже завтра в навчальному закладі пролунає перший у новому навчальному році дзвінок і школярі сядуть за парти.

 Фото: Дмитро Смольєнко

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-