В Одесі урочисто відзначають день міста

В Одесі урочисто відзначають день міста

Фото
Укрінформ
Підняттям прапора Одеси поряд з мерією, урочистим покладанням квітів до підніжжя пам'ятників Йосифу Дерибасу, іншим історичним діячам і театралізованою виставою, що відображає історію розвитку Одеси, розпочалось 2 вересня святкування Дня міста.

До жителів та почесних делегатів з 28 країн звернувся з вітальним словом міський голова Геннадій Труханов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Одеса - маленька модель світу. Тому що практично немає такої нації, яка так чи інакше не мала б відношення до нашого міста... Сьогодні за неї відповідаємо ми, українці. Наша історія - це подвиг і героїзм, неймовірна любов до своєї землі і готовність її захищати... З ювілеєм усіх нас - таких різних, але все одно дружних. Миру, благополуччя і добра!" - сказав Труханов.

Одесити урочисто відзначають день міста / Фото: Ніна Ляшонок. Укрінформ

Відбулась урочиста церемонія присвоєння звання Почесного громадянина Одеси ексмеру Валентину Симоненку, який успішно керував містом до 1992 року.

«Для мене це особлива нагорода. Ми повинні робити все, щоб Одеса стала особливим, впізнаваним містом у світі. У нас є для цього всі умови: велич, ресурси і енергія наших громадян. Але потрібно пам'ятати головне - любити Одесу, а не себе в Одесі», - зазначив Симоненко.

Наразі на імпровізованій сцені виступають кращі музичні колективи міста, а неподалік, на Приморському бульварі, відкрито виставку робіт переможців фестивалю-конкурсу «Зоряна юність Одеси».

Крім того, поповниться новими іменами видатних одеситів Алея Зірок на Ланжеронівському узвозі, пізніше у Літньому театрі Міського саду урочисто відкриють горельєф герою твору «Дванадцять стільців» Кісі Вороб'янінову, який подарував громаді Одеси харківський скульптор Катіб Мамедов.

Читайте також: На всіх пляжах Одеси поліпшився стан води

Концерти з нагоди Дня міста відбудуться і в Міському саду. Тут виступлять відомі митці Bruno Mariano з Франції, Radio Barba з Бельгії, скрипаль-віртуоз Георгій Соколов і духовий оркестр Fanfara Jam. Музиканти виконають пісні на мовах народів, які живуть на території Одеси.

За традицією, наприкінці дня відбудеться великий гала-концерт на Потьомкінських сходах, який відкриє симфонічний оркестр GRAND Orchestra.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-