Крейсер

Крейсер "Україна" пропонують перетворити на музей

Укрінформ
На сайті Президента України з’явилася петиція про те, як розпорядитися долею крейсера «Україна», що знаходиться на ДП «Миколаївський суднобудівний завод» і готується до демілітаризації.

Автор петиції, Олексій Модлінський, пропонує перевести крейсер в Одесу і зробити з нього музей.

«Хочу запропонувати ідею «музей-крейсер Україна» і не дозволити військовим і всім іншим порізати корабель на метал. А саме, провести косметичний ремонт і перевести крейсер в Одесу. Аналогом є музей - лінкор Айова в США, відкритий для туристів», - йдеться в петиції.

На думку автора, даний крейсер є частиною історії "холодної війни". В США мав класифікацію "вбивця авіаносців" і був одним з найнебезпечніших кораблів того часу.

Читайте також: Крейсер "Україна" треба продати та активізувати будівництво корветів — Полторак

Як уже повідомляв Укрінформ, ексміністр оборони України Степан Полторак під час візиту на завод у липні цього року зазначив, що ракетний крейсер «Україна» нині ВМС не потрібен, у нього застаріле озброєння, обладнання і саме цільове його призначення також наразі недоцільне. Адже цей корабель розрахований на ведення бойових дій на широких океанських просторах. Отож його треба демілітаризувати, а кошти вкласти в будівництво корветів.

Крейсер "Україна" було спущено на воду 29 років тому. Вже багато років його будівництво "заморожене" на стадії готовності на 95%. Нині він знаходиться на ДП «Миколаївський суднобудівний завод» і потребує значних вкладень в його утримання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-