Прайд в Одесі: поліція затримала трьох противників ЛГБТ-спільноти

Прайд в Одесі: поліція затримала трьох противників ЛГБТ-спільноти

Фото, відео
Укрінформ
Близько трьохсот представників ЛГБТ-спільноти провели у суботу в Одесі марш рівності "Одеса-прайд 2019". Під час заходу поліція затримала трьох прихильників сімейних цінностей за хуліганські дії.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми вчетверте проводимо в Одесі прайд-захід, який вважаємо правозахисним, спрямованим на привернення уваги жителів та гостей міста до дискримінації, з якою стикаються представники ЛГБТ-спільноти", - сказала журналістам голова оргкомітету "Одеса Прайд" Ганна Леонова.

Учасники акції, серед яких було чимало іноземців, несли величезний прапор-веселку. Біля пам'ятника Дюку їх зустріли противники маршу - прихильники традиційних сімейних цінностей.

Одна з одеситок вигукувала на адресу учасників прайд-заходу: "Одеса не Содом, Одеса не Гоморра" Багато хто тримав у руках плакати "ЛГБТ- це культура смерті", "Гомосексуалізм - не вирок, є вихід" та інші. Коли виникла штовханина, втрутились працівники поліції, які затримали одного з праворадикалів.

У подальшому колону, що рухалась в напрямку мерії та скандували "Наша позиція - це свобода. Одеса вільне місто", супроводжували посилені наряди правоохоронців.

В Одесі відбувся марш рівності "Гей-прайд 2019" / Фото: Ніна Ляшонок. Укрінформ

Однак пройшли представники ЛГБТ-спільноти лише до перехрестя вулиць Пушкінсько-Дерибасівської. Тут їм перекрили шлях противники маршу.

Читайте також: Під посольством РФ у Києві пройшла акція ЛГБТ-активістів

Загалом під час маршу поліція затримала трьох противників маршу рівності, складено адмінпротоколи за ознаками ст.173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-