Гончарук каже, що дорогу на Маріуполь мають відкрити 18 жовтня

Гончарук каже, що дорогу на Маріуполь мають відкрити 18 жовтня

Укрінформ
Дорожнє будівництво є одним із пріоритетів нового уряду, і цьогоріч першочерговим завданням є будівництво дороги на Маріуполь.

Про це заявив Прем'єр-міністр Олексій Гончарук в інтерв'ю представникам низки ЗМІ, текстову версію якого опублікувала Українська правда.

"Дороги потрібно будувати, і це один з пріоритетів, які поставив Президент, і для нас це дуже-дуже важливо", - наголосив він.

За словами глави уряду, наразі є 24 тисячі кілометрів так званих mainroads (головних доріг), які потрібно облаштувати за наступні 5 років.

"Це дуже амбітна мета. Це не означає, що їх має бути збудовано з нуля. Це означає, що вони мають бути приведені у хороший і задовільний стан", - заявив Гончарук.

Він додав, що цього року завданням номер один є побудувати дорогу на Маріуполь, бо це українське місто, яке зараз є таким собі логістичним островом.

"Уже місяць там триває будівництво і вдень і вночі, бо нам потрібно встигнути у цьому сезоні. Після цього не можна взимку будувати. Далі починаються природні особливості", - зауважив Прем'єр-міністр, додавши, що відкрити дорогу на Маріуполь планується попередньо 18 жовтня.

За словами Гончарука, на наступний рік готується стратегія по дорогах. Згідно з планами щороку буде збільшуватися фінансування на будівництво доріг. Додаткові кошти планується залучити за рахунок наведення ладу зі сплатою акцизів.

Читайте також: Гончарук анонсував на весну глибоку податкову реформу

"Тобто, треба прибрати "тінь" з ринку пально-мастильних матеріалів. Якщо ти хочеш будувати дороги, мусиш боротись з корупцією", - наголосив він.

Коментуючи інформацію про те, що попередній уряд запланував на наступний рік 75 мільярдів на дорожню інфраструктуру, Гончарук зауважив, що його уряд хоче виділити більше. "Це кошти, які надходять від того, як люди купують паливо. Тобто логіка яка: ти купуєш літр бензину, а там у вартості, по суті, сидить податок на дороги. ...Тому ці кошти надійдуть у дорожній фонд. І ми очікуємо, що отримаємо додаткові кошти, коли наведемо порядок на ринку пально-мастильних матеріалів", - заявив керівник нового уряду.

Читайте також: Гончарук сподівається подолати контрабанду ще до кінця року

У цьому контексті він згадав про існування великої кількості "сірих" заправок, які нічого не сплачують у бюджет.

За його словами, нині стоїть питання оновлення менеджменту, і одним з головних завдань нового міністра інфраструктури Владислава Криклія є оновлення і посилення вертикалі, яка відповідає за дороги.

"Нам потрібно набрати туди дуже сильну команду менеджерів, які за наступний рік зроблять, я хотів би, щоб вдвічі більше. Але про реальні цифри ми поговоримо через місяць, коли буде програма", - наголосив Гончарук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-