Чернівецький театр у новому сезоні готує дві прем'єри та фестиваль комедії

Чернівецький театр у новому сезоні готує дві прем'єри та фестиваль комедії

Укрінформ
Чернівецький академічний обласний театр імені Ольги Кобилянської у новому сезоні запланував дві прем'єри та фестиваль комедії із зустрічами європейських театрів.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів директор театру Юрій Марчак.

«Відкриваємо 89-ий театральний сезон 7 вересня останньою нашою прем’єрою попереднього театрального сезону «Скапен-Штукар» режисера Дмитра Гусакова. Це такий фарс на дві дії на основі п’єс Мольєра. Також паралельно готуємо нову прем’єру до новорічно-різдвяних свят – «Сніговик, який хотів познайомитися з сонцем» за твором Матея Вишнєка. Постановчими роботами займається художник із нашого театру-побратима із Ясс (Румунія) разом із творчою групою. 15 вересня відбудеться прем’єра цієї вистави», - каже Марчак.

За його словами, у жовтні (з 19-го по 30-те) відбудеться фестиваль комедії «Золоті оплески Буковини», під час якого проходитиме зустріч європейських театрів дев’ятої лінії, куди входять Грузія, Болгарія, Румунія та Україна. "Ця зустріч буде відбуватися 23, 24 та 25 жовтня. Представники кращих театрів цих країн проводитимуть майстер-класи із механіки сцени. Це буде цікаво не лише представникам нашого театру, а й для інших театрів, які братимуть участь у фестивалі", - зазначив директор Чернівецького театру.

Він додав, що організатором буде виступати Спілка театральних діячів України на чолі з народним артистом Богданом Струтинським.

Читайте також: “Запорожець за Дунаєм” та “Набукко”: Нацопера анонсувала вистави на вересень

Крім того, театр братиме участь у різних фестивалях – в Коломиї Івано-Франківської області, у Хмельницькому та місті Ніжин.

"Ще до нового року відбудеться одна прем’єра за твором Володимира Винниченка «Закон». Режисером-постановником буде народна артистка України, художній керівник нашого театру Людмила Скрипка", - додав директор Чернівецького театру.

Фото: chicherone

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-