Кернес не з'явився до суду в Полтаві — засідання знову перенесли

Кернес не з'явився до суду в Полтаві — засідання знову перенесли

Укрінформ
Полтавський апеляційний суд знову переніс розгляд апеляції у справі міського голови Харкова Геннадія Кернеса та його охоронців.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли у суді.

"Кернес повідомив суд (письмово - ред.), що більшість його захисників, а також захисників його охоронців зараз перебувають у відпустці чі хворіють, тому він просить відкласти засідання на іншу дату. З урахуванням обставин чергове засідання суду призначили на 13 вересня", - зазначили у суді.

Там розповіли, що на засідання прибули обидва охоронці Кернеса, одна з його адвокатів, один з двох потерпілих та його адвокат, а також прокурор Олександр Ганілов.

Представник обвинувачення заявив на засіданні, що неявка захисників не є приводом для відсутності обвинуваченого. Він наполягав на необхідності застосувати до Кернеса примусовий привід і накласти грошове стягнення, бо він укотре не з’являється до суду.

"Тезу прокурора підтримали адвокат потерпілого і сам потерпілий, але адвокат Кернеса Лідія Ізовітова заявила, що були випадки, коли прокурор та потерпілі теж не з’являлися; до того ж, стан здоров'я Кернеса такий, що пересуватися по дорогах для нього небезпечно. В результаті суд відхилив клопотання сторони обвинувачення щодо приводу Кернеса та накладення на нього грошового стягнення", - пояснили у суді.

Як повідомляв Укрінформ, засідання Полтавського апеляційного суду, де розглядають три апеляції на закриття справи проти мера Харкова Кернеса і двох його охоронців, до цього переносилося вже шість разів. Зокрема, 28 березня на нього не з'явилися ані обвинувачені, ані захисники, 12 квітня засідання не відбулося через відрядження судді, 9 серпня — через його перебування на лікарняному.

Кернеса та його охоронців обвинувачують у викраденні, катуванні та погрозі вбивством двох активістів Харківського Євромайдану взимку 2014 року.

Читайте також: Суддю, який закрив справу Кернеса, відправили у відставку

10 серпня 2018 року Київський райсуд Полтави закрив кримінальне провадження проти мера Харкова Кернеса. Суддя Андрій Антонов звинуватив прокурорів у "перекладанні доказу провини" на суд, оскільки прокурори не з'явилися на останні сім засідань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-