На Харківщині затримали нападників на журналістів

На Харківщині затримали нападників на журналістів "112 Україна"

Відео
Укрінформ
Правоохоронці опитали близько п’ятдесяти учасників нападу на журналістів телеканалу "112 Україна" 28 серпня на місці незаконної порубки лісу у Золочівському районі Харківської області.

Про це повідомляє відділ комунікації ГУ Нацполіції в Харківській області.

"Робота працівників кількох правоохоронних відомств щодо з’ясування усіх обставин події в Золочівському районі на Харківщині тривала цілодобово. На цей час слідчі оперативних підрозділів та прокурори опитали як свідків 48 осіб, яких учора затримано на місці події", - йдеться у повідомленні.

Одному з найбільш активних учасників нападу оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України.

Ще двоє учасників конфлікту затримані в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України за підозрою у вчиненні злочинів. Їм інкримінують вчинення протиправних дій, передбачених ч.3 ст.171 та ч.2 ст.345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України.

У рамках досудового розслідування встановлено, що саме ці особи вчиняли стосовно журналістів протиправні дії.

Крім того, 10 осіб притягнуті до адміністративної відповідальності за ст. 173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Процесуальним керівником у кримінальному провадженні винесено 22 постанови про відібрання зразків слідів пальців рук у 19 свідків та 3 потерпілих.

Зокрема, як з’ясували слідчі, охоронці лісопереробного підприємства, застосовуючи силу, перешкоджали руху транспорту, намагалися заволодіти знімальною технікою та завдали тілесні ушкодження журналісту. В результаті події представник ЗМІ отримав забій спини, нирки, а також синці на лобній частині голови та обличчі.

Під час досудового розслідування членів знімальної групи телеканалу було визнано потерпілими у кримінальному провадженні. Слідчі детально допитали їх для встановлення повної картини події. Потерпілого журналіста направлено на медичне обстеження.

Читайте також: НСЖУ про атаку на "112 Україна": Безкарність провокує нові напади

На даний час досудове розслідування триває, проводяться необхідні слідчі і процесуальні дії. Розслідування здійснюється за ч.3 ст.171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів), ч.1 ст. 186 (грабіж), ст.293 (групове порушене громадського порядку), ч.2 ст.345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України. За вчинення даних злочинів передбачено максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-