Суми – у трійці лідерів за кількістю позитивно вирішених звернень громадян

Суми – у трійці лідерів за кількістю позитивно вирішених звернень громадян

Укрінформ
Суми перебувають у трійці лідерів серед міст України за кількістю позитивно вирішених звернень громадян.

Про це, доповідаючи під час апаратної наради в Сумській міськраді про підсумки роботи у цьому напрямку виконавчих органів представницького органу за І півріччя 2019 року, повідомила директорка міського департаменту комунікацій та інформаційної політики Антоніна Кохан.

«Відсоток позитивно вирішених питань у Сумах досить високий, він становить 49%. За цим показником місто – на третьому місці в Україні», - зауважила посадовець.

За її словами, у першому півріччі цього року надійшло 2308 звернень громадян. Це на 100 звернень менше, ніж за відповідний період минулого року. Серед джерел надходжень переважали письмові звернення (71%), електронних надійшло 11%, телефонних – 8%, під час особистих прийомів керівництва міста – 10%.

Усі звернення громадян, що надійшли до міської ради в І півріччі 2019 року, вміщують 2332 питання різної тематики, насамперед, вони стосуються роботи сфери житлово-комунального господарства та поліпшення житлових умов.

Читайте також: У Тернополі запроваджують ІТ-сервіс оповіщення

Кількість останніх, розповіла директорка департаменту, значно збільшилась за рахунок звернень учасників АТО/ООС, яких впродовж першого півріччя надійшло 3348.

За рахунок того, що 60 учасників згаданої категорії громадян отримали одноразову цільову матеріальну допомогу для придбання житла, 17% вищеназваних звернень вирішено позитивно.

Окремо Кохан зупинилась на електронних петиціях. За її словами, протягом першого півріччя 2019 року через Єдину систему місцевих петицій до міської ради їх надійшло 440 (за увесь 2018 рік міська рада прийняла таких 523). По 81 тривав збір підписів, необхідну ж кількість голосів, а це 250, набрали 56 колективних звернень громадян в електронній формі. Відтак Суми є лідером серед міст, де городяни активно підтримують місцеві петиції.

«Четверта частина усіх звернень (564 або 24% від загальної кількості) надійшла від найменш захищених категорій населення. Люди найчастіше звертались із питаннями поліпшення житлових умов, призначення субсидій на оплату комунальних послуг, надання допомоги в проведенні лікування, придбання ліків тощо», - додала Кохан.

Вона наголосила, що стан виконавської дисципліни у виконавчому комітеті знаходиться на належному рівні. Систематично проводиться аналіз роботи зі зверненнями громадян та вживаються відповідні заходи щодо підвищення результативності вирішення питань, порушених у зверненнях мешканців міста, налагодження ефективної роботи з розгляду звернень громадян.

Звернення, що потребують додаткового опрацювання або виділення додаткових коштів з місцевого бюджету для вирішення порушених у них питань, залишаються на контролі до остаточного їх вирішення.

Як зазначив під час апаратної наради мер Сум Олександр Лисенко, міська влада приділяє надзвичайно велику увагу роботі зі зверненнями мешканців обласного центру.

«Це той індикатор, за яким ми визначаємо настрої людей, те, що їх найбільше хвилює, і дозволяє усім підрозділам міської ради оперативно вносити корективи у свою діяльність та оперативно реагувати на проблеми людей. Звичайно, не всі ті питання, які порушуються у зверненнях, в силу об’єктивних причин нам вдається вирішити позитивно, але містяни можуть бути впевнені, що жодне донесене ними до влади питання не залишиться без розгляду», - наголосив міський голова.

 Фото: smr.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-