Для ефективної дистанційної освіти необхідний інтернет у кожній школі на Донбасі - Жданова

Для ефективної дистанційної освіти необхідний інтернет у кожній школі на Донбасі - Жданова

Укрінформ
Для ефективної дистанційної освіти необхідно забезпечити в кожній школі та у кожному молодіжному центрі на сході України кабельний інтернет.
Так зазначила директор ГО "Фонд "Відкрита політика" Ірина Жданова під час пресконференції "Освіта для непідконтрольних уряду України територій" в Укрінформі.

"Для ефективної дистанційної освіти і неформальної освіти молоді потрібно підвести оптоволоконний кабельний інтернет в кожну школу і в кожен молодіжний центр на Сході. Кожного року збільшується кількість тих, хто навчається дистанційно, на екстернаті. За даними департаменту освіти Луганської області, на екстернаті навчається 817 школярів, на дистанційній формі - 251. У Донецькій області - втричі більше", - заявила вона.

Директор фонду "Відкрита політика" відзначила, що для вирішення питання необхідно побудувати нову вишку для забезпечення високошвидкісним оптоволоконним інтернетом, а також провести якісне дослідження потреб та розробити і пілотувати модель школи, яка здійснює послуги з дистанційного навчання.

Читайте також: Гаряча лінія з питань освіти повинна продовжити свою роботу після 1 вересня

Як наголосила Жданова, важливо також продовжити роботу з підготовки вчителів та навчання батьків - "щоб вони оволоділи такими інструментами дистанційного навчання, як смартфони, знали і вміли використовувати дружні для користувачів платформи, додатки", гейміфікувати освітній простір і зробити його привабливим для сучасних школярів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-