Поліція знайшла вандалів, які вчинили погром на горі Піп Іван

Поліція знайшла вандалів, які вчинили погром на горі Піп Іван

Укрінформ
В Івано-Франківській області знайшли молодиків, які пошкодили систему громовідведення на горі Піп Іван 22 серпня.

Про це повідомляє Міжнародний науковий центр «Обсерваторія».

«Дуже дякуємо всім, хто допоміг Прикарпатському університету опізнати вандалів. Молодиків, які пошкодили систему громовідведення на даху обсерваторії на горі Піп Іван, знайдено. Всі вони мешканці Прикарпаття», - йдеться у повідомленні.

За інформацією, розслідуванням справи займаються правоохоронні органи.

Як повідомлялося, 22 серпня на горі Піп Іван невідомі залізли на мідний дах будівлі обсерваторії і пошкодили систему громовідведення. «Туристи» поводили себе зухвало та не звертали увагу на зауваження чергових рятувального посту, які намагалися їх зупинити. Оскільки в обсерваторії встановлені камери відеоспостереження неправомірні дії молодиків зафільмовано. Пізніше Прикарпатський національний університет передав у правоохоронні органи заяву про свідоме пошкодження державного майна разом з фото та відео порушників. Вартість пошкодження оцінено у 600 тисяч гривень.

Читайте також: На горі Піп Іван вандали пошкодили обладнання обсерваторії

Міжнародний науковий центр «Обсерваторія» нагадує, що будівлю обсерваторії на горі Піп Іван зачинено для відвідування туристами, оскільки там ведуться ремонтно-реставраційні роботи.

Попіван, Піп Іван (також Піп Іван Чорногі́рський або Чорна Гора) — одна з найвищих вершин Українських Карпат, з висотою 2020,5 м.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-