Перейменування проспекта Жукова у Харкові: суд відмовився слухати справу

Перейменування проспекта Жукова у Харкові: суд відмовився слухати справу

Укрінформ
Харківський окружний адміністративний суд відмовився слухати справу про перейменування проспекту Жукова, мотивуючи відсутністю суспільного інтересу до цієї справи..
Про це написала у Facebook керівник Півнично-Східного відділу Інституту національної пам'яті Мария Тахтаулова.

"Суддя Тітов відмовив у клопотанні Ігора Черняка та Дмитра Булаха щодо слухань справи про перейменування проспекту Григоренка у проспект Жукова за правилами загального провадження", - пише Тахтаулова.

За її словами, це означає, що ніяких слухань не буде.

"Суддя просто винесе рішення на підставі позовів та письмових пояснень сторін. Тобто, не буде можливості бути присутніми ані позивачам, ані громадськості, ані юристам міськради", - пояснює Тахтаулова.

За її словами, суд "не побачив у цій справі суспільного інтересу".

Як повідомляв Укрінформ, 16 липня Харківський окружний адміністративний суд прийняв до розгляду позови щодо перейменування проспекту Григоренка у проспект Жукова та відкрив провадження в двох адміністративних справах.

За роз'ясненням Українського інституту національної пам’яті, не існує механізму “повернення” старої назви вулиці, а назвати її так заново заборонено Законом “Про присвоєння юридичним особам та об'єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій”.

Раніше Інститут виступив із вимогою до Харківського міського голови Геннадія Кернеса не підписувати рішення міськради щодо перейменування проспекту Григоренка у проспект Жукова.

19 червня міська рада Харкова перейменувала проспект Петра Григоренка у проспект маршала Жукова. За перейменування проголосували 59 депутатів.

Читайте також: “Повернення Жукова”: харківський суд узявся за перейменування проспекта

У травні 2016 року голова Харківської ОДА Ігор Райнін підписав розпорядження "Про перейменування низки об'єктів топоніміки м. Харкова" у рамках закону про декомунізацію. Воно, зокрема, передбачало перейменування станції метро "Маршала Жукова" на "Палац спорту", а однойменного проспекту - на проспект радянського генерал-майора і правозахисника Петра Григоренка, який виступав на захист кримських татар та інших депортованих народів, за що був розжалуваний у рядові в 1964 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-