Чернеччинська ОТГ стала найбільшою тергромадою Сумської області

Чернеччинська ОТГ стала найбільшою тергромадою Сумської області

Децентралізація
Укрінформ
Одна з наймолодших ОТГ Сумщини – Чернеччинська Охтирського району – за два роки стала найкрупнішою сільською територіальною громадою області.

Про це повідомляє Офіс реформ у Сумському регіональному відділенні Асоціації міст України.

«Створена в другій половині 2017 року, вона стала найбільшою сільською ОТГ області. До її складу входять 32 населених пункта Охтирського району, в яких мешкають майже 11 тисяч осіб», - розповіла координатор Офісу реформ Ніна Мельник.

За її інформацією, зараз у громаді діють 12 шкіл та дитячих садків, 25 закладів культури, 5 амбулаторій, 7 фельдшерських та фельдшерсько-акушерських пунктів.

«Завдяки активній діяльності громади за перші півтора року вдалося відремонтувати більшість із цих закладів», - зазначила Мельник.

Зокрема, в опорному закладі освіти громади – Чернеччинській ЗОШ І-ІІІ ст. ім. М. В. Пилипенка реалізується проект «Нова українська школа», придбано нове комп’ютерне та мультимедійне обладнання, здійснено низку енергозберігаючих заходів.

Не оминають в громаді і старостинські округи, яких в громаді налічується 8, там активно ремонтуються будинки культури та готуються до початку нового навчального року школи.

Читайте також: Пулинська ОТГ планує залучати інвесторів і покращувати якість комунальних послуг

Благоустроєм в громаді займається спеціалізоване комунальне підприємство «Служба по експлуатації об’єктів та благоустрою» Чернеччинської сільської ради. Завдяки бюджетній децентралізації та зростанню доходів місцевого бюджету в підприємство закуплена нова техніка, яка працює на благо громади.

Як відзначає координатор Офісу реформ, Чернеччинська громада планує не тільки витрачати податки та збори, зібрані на її території. Уже зараз тут активно працюють над підвищенням інвестиційної привабливості та підтримкою бізнес-ідей. Зокрема, готується до спорудження одна з перших в Сумській області сонячних електростанцій, планується відкриття цеху з виробництва торф’яних пилетів та гірсько-лижного рекреаційного комплексу «Славна» у селі Журавне.

Фото: facebook.com/officereform

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-