Кіберполіція викрила хакера, який створював віруси для викрадення логінів та паролів

Кіберполіція викрила хакера, який створював віруси для викрадення логінів та паролів

Фото
Укрінформ
Кіберполіція викрила 23-річного чоловіка, який криптував віруси для викрадення логінів та паролів громадян.

Про це повідомляє Департамент кіберполіції НПУ.

"Працівники Причорноморського управління кіберполіції встановили, що мешканець Миколаєва на різноманітних хакерських форумах пропонує послугу з криптування шкідливого програмного забезпечення", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, для анонімізації своїх дій чоловік використовував у якості розрахунку виключно електронні грошові системи, переважно російських платіжних систем.

"Удосконалені ним віруси дозволяли здійснювати крадіжку логінів та паролів до різноманітних сервісів, а також отримувати віддалений доступ до уражених комп’ютерів", - поінформували у кіберполіції.

Під час обшуку його помешкання поліцейські вилучили комп’ютер та мобільний телефон з акаунтами у месенджерах, за допомогою яких він здійснював свою протиправну діяльність. Під час попереднього огляду вилученої техніки встановлено близько пів сотні фактів збуту ШПЗ.

Читайте також: Кіберполіція викрила крадіїв коштів з рахунків українців

Кримінальне провадження розпочато за ст.361-1 (Створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) Кримінального кодексу України.

Чоловіку загрожує до двох років ув’язнення.

Також зловмиснику повідомлено про підозру у збуті шкідливих програм.

Фото: www.cyberpolice.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-