Суд пом'якшив вирок двом нападникам на ромський табір у Львові

Суд пом'якшив вирок двом нападникам на ромський табір у Львові

Укрінформ
Суд пом'якшив вирок двом учасникам минулорічного нападу на табір ромів на околиці Львова, у результаті якого одна людина загинула, а ще троє, у тому числі, 10-річний хлопчик, потрапили до лікарні із ножовими пораненнями.

Старшокласників визнали винними у хуліганстві та замість 4,5 роки ув'язнення присудили 1,5 роки умовно, повідомляє Zaxid.net.

"У серпні 2019 року Пустомитівський районний суд Львівщини закінчив розглядати справу щодо двох із 14 нападників – Андрія І. та Юрія Г., які навчаються у 11 класі ліцею ім. Івана Пулюя… Їх звинувачували у хуліганстві із застосуванням зброї, що карається позбавленням волі від 3 до 7 років. Андрій І. і Юрій Г. уклали угоду про визнання винуватості з прокурором", - йдеться у повідомленні. Відтак суд визнав їхню угоду з прокурором, підтвердив, що вони винні в хуліганстві та призначив покарання у вигляді 4,5 роки тюрми кожному. Водночас від відбування їх було звільнено з випробувальним терміном 1,5 роки.

Згідно з матеріалами слідства, молодики заздалегідь підготували дерев'яні палиці, металеві труби, ланцюги, молоток і балаклави. Один із засуджених руйнував табір металевою трубою і "виганяв ромів із займаної території", інший "стояв на шухері".

Справу щодо інших 12 нападників, троє з яких обвинувачуються у навмисному вбивстві, продовжує розглядати суд.

23 червня у Львові група молодиків вночі напала на ромський табір. Молодики у масках і з ножами громили намети та ранили людей. Унаслідок нападу одна людина загинула, ще троє дістали поранення. Серед поранених були 10-річний хлопчик та його мати.

Поліція затримала 12 нападників. Більшість із них неповнолітні хлопці віком від 16 до 17 років, учні двох львівських шкіл, найстаршому — 20 років. За неофіційною інформацією, всі вони входили до організації «Твереза і зла молодь». За Законом України за навмисне групове убивство зловмисники могли сісти довічно.

Читайте також: У Львові судитимуть чотирьох із восьми нападників на табір ромів

Вісьмом затриманим було повідомлено про підозру в скоєнні злочину за статтею "хуліганство", а найстаршому — Андрію Тичці – ще й за статтею "умисне вбивство".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-