Перевантажена фура “обвалила” міст біля Харкова - Укравтодор

Перевантажена фура “обвалила” міст біля Харкова - Укравтодор

Укрінформ
Обвал частини мосту на об’їзній дорозі в Харкові відбулося через динамічний удар перевантаженої фури.

Про це заявив Укравтодор на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні вранці зафіксовано аварійне руйнування ригеля пролітної опори на шляхопроводі в Харківській області в районі с. Пісочин (об’їзна Харкова), яке виникло в результаті зміщення пролітної конструкції. Згідно з експертизою ХАДІ (Харківського автомобільно-дорожнього інституту - ред.), проведеною у травні 2018 року, транспортна споруда (побудована у 1977 році) кваліфікувалася як працездатна і до категорії аварійних не належала", - йдеться у повідомленні.

За попередніми даними Укравтодору, руйнування відбулося через суттєве перевантаження однієї із фур, що пересувалася мостом, в результаті чого відбувся зсув плити та руйнування конструкції.

“Зміщення конструкції, за попередньою інформацією, зміг спричинити динамічний удар перевантаженої фури, про що свідчить чітко виражений гальмівний шлях у межах місця руйнування”, - зазначається в повідомленні.

В результаті події ніхто не постраждав. Рух цією ділянкою закрито. Транспортні потоки направлено по іншій частині Окружної - по дорозі Київ - Харків - Довжанський.

Тим часом фахівці аналізують камери відеоспостереження, вивчають гальмівний шлях та інші фактори для встановлення причини руйнування, поінформували в Укравтодорі.

Також, згідно з повідомленням, рух залізничного транспорту на під’їздах до шляхопроводу уповільнено.

Читайте також: У Харкові обвалився автомобільний міст

На місці події працюють дорожники, мостовики, представники поліції. За результатами обстеження буде прийнято рішення щодо відновлення або ділянки мосту, або необхідності повної реконструкції мостової споруди.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 25 серпня біля Харкова обвалився автомобільний міст. Площа обрушення - 12 на 9 метрів. Постраждалих немає. Цей міст проходить прямо над залізничними коліями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-