На Закарпатті відбулася зустріч щодо будівництва ВЕС на Боржаві

На Закарпатті відбулася зустріч щодо будівництва ВЕС на Боржаві

Укрінформ
В Закарпатській облдержадміністрації висловили підтримку щодо залучення інвестицій у гірські райони для швидшої реалізації проекту будівництва ВЕС.

Про це мова йшла напередодні під час зустрічі голови Закарпатської обласної державної адміністрації Ігоря Бондаренка із заступником міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайлом Тітарчуком, представниками турецької компанії GURIS, ТОВ «Атлас Воловець Енерджи», керівництвом Воловецького та Свалявського районів щодо будівництва сучасної вітрової електростанції в Закарпатській області, повідомляє пресслужба Закарпатської ОДА.

“Голова ОДА висловив підтримку керівництва ОДА щодо залучення інвестицій у гірські райони Закарпаття. Він поінформував, що є ряд напрацьованих проектів, які потребують негайного вирішення питання щодо їх реалізації як облдержадміністрацією, так і владою на місцях, з врахуванням інтересів місцевих громад та широкого кола громадськості”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Держава має купувати "зелену" електрику за найнижчими тарифами - Насалик

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Тітарчук звернув увагу присутніх на те, що на цей час в Україні як і у всьому світі проводиться запекла боротьба за інвестиції і основним завданням на сьогодні як окремих регіонів України, так і держави в цілому, є довести свою інвестиційну привабливість.

“Негативний досвід будь-якого інвестора в Україні призводить до створення негативного інвестиційного іміджу нашої держави. Як правило, така інформація дуже швидко поширюється серед інвесторів. Отже, потрібно всім спільно прикласти максимальних зусиль для того, щоб цей проект був реалізований, але при цьому необхідно враховувати інтереси всіх зацікавлених сторін” - сказав Тітарчук.

Для вирішення проблем, які виникли у процесі реалізації проекту будівництва ВЕС на хребті Боржава, на думку громадськості, необхідно вжити заходів для усунення всіх недоліків при проектуванні об’єкта та впливу на навколишнє середовище.

Заступник міністра рекомендував представникам ТОВ «Атлас Воловець Енерджи» налагодити більш ефективну комунікацію з органами державної влади та місцевого самоврядування, посилити інформаційну діяльність серед населення, громадських організацій, опонентів, що виступають проти спорудження ВЕС, з метою інформування про вжиті заходи, які спрямовані на усунення недоліків, на які вказує громадськість та експертне середовище.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-