Харків відсвяткував День Прапора танцювальним флешмобом

Харків відсвяткував День Прапора танцювальним флешмобом

Фото
Укрінформ
Танцювальним флешмобом та парадом прапорів відсвяткували харків’яни День Державного Прапора, що зібрав пів тисячі людей, включаючи ветеранів АТО/ООС, волонтерів і представників влади області та міста на площі Конституції у центрі Харкова.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Півсотні учасників флешмобу - спортсмени, серед яких були і гімнасти, - виконали масовий танцювальний номер, тримаючи в руках прапори України і синьо-жовті повітряні кульки. На завершення відбувся феєрверк у кольорах національного прапора. Учасники одночасно підняли таблиці-літери, складаючи з них слова "Харківщина вітає з Днем Прапора".

Флешмоб до «Дня прапора» у Харкові / Фото: В'ячеслав Мадієвський. Укрінформ

"Сьогодні ми за правом одночасно відзначаємо День Державного Прапора України та День міста Харкова, тому що багато харків’ян - військових, волонтерів, діячів культури та спортсменів, науковців, промисловців, хліборобів, медиків — своєю працею прославляли та прославляють велич Українського Прапора. І в найтяжчі часи саме Харків довів, що він вартий того, щоб жити під синьо-жовтим стягом", - наголосила, звертаючись до учасників свята, голова Харківської ОДА Юлія Світлична.

За її словами, святкові та урочисті заходи, які розпочалися о 8 ранку покладанням квітів до братських поховань та пам'ятника Батьківщині-Матері на Меморіалі Слави у Лісопарку за участю ветеранів з сім'ями, керівників міста, військових, депутатів Верховної Ради та місцевих рад, представників громадських організацій та духовенства, відбуватимуться протягом усього дня як у Харкові, так і в районах області.

Серед важливих подій дня - вишиванкова хода увечері від площі Конституції до пам'ятника Тарасу Шевченку. У Центральному парку культури та відпочинку імені Горького, поряд з іншим, - виступи артистів з китайського міста Цзінань, солістів Великого Слобожанського ансамблю пісні і танцю, рок-груп, Віталія Козловського та дискотека.

Читайте також: В українських дипустановах за кордоном відзначають День Державного Прапора

У Харкові також відкриють фонтан зі скульптурами мавп і водний "Каскад". А на площі Свободи увечері виступатимуть Ірина Білик, Вєрка Сердючка, Оля Полякова, NK (Настя Каменських), групи KAZKA та "Время и Стекло". Заплановано світлове шоу, свято вогнів під звуки симфонічного оркестру та феєрверк о 23.50. До речі, це другий феєрверк після введеного міськрадою у 2014 році обмеження на використання салютів в місті.

Метро у Харкові працюватиме до 01:00. Порядок у місті охоронятимуть три тисячі силовиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-