Збитки від

Збитки від "чорних" лісорубів на Харківщині становлять понад 58 мільйонів - ДБР

Укрінформ
За оновленими результатами судово-економічної експертизи, збитки, спричинені державі "чорними" лісорубами на Харківщині, оцінено у майже 58,5 млн грн - удвічі більше ніж раніше.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook заступник директора Державного бюро розслідувань Ольга Варченко.

"Апдейт у справі харківських лісників, які, за попередньою інформацією, організували незаконну вирубку лісу на території ДП «Жовтневий лісгосп». Раніше повідомляла, що своїми діями службові особи лісових господарств Харківської області ймовірно завдали збитків державі на суму 23,8 мільйона гривень. Сьогодні отримали нові результати судово-економічної експертизи, яка встановила, що сума збитків – майже 58,5 мільйона гривень", - наголосила Варченко.

Як повідомляв Укрінформ, 15 липня директор лісгоспу "Жовтневий" Руслан Чагаровський показав журналістам пні і підготовлені до вивезення дерева на місці незаконної вирубки дубів у лісгоспі. За його словами, за півроку "чорні" лісоруби вирубали і вивезли столітні дуби вищого ґатунку на суму у 80 млн грн. Він додав, що судячи зі зрізу, це були здорові дерева, які могли прожити ще по 200 років. За словами Чагаровського, сам факт вирубки став можливим при потуранні керівництва лісових відомств у Києві та Харкові.

17 липня Чагаровський доповів про цю ситуацію Президенту України Володимиру Зеленському в ході наради з природоохоронних проблем в Українському науково-дослідному інституті лісового господарства та агролісомеліорації імені Висоцького.

Читайте також: Єдиний в Україні Лісівничий молодіжний центр прозвітував про свої здобутки

19 серпня Варченко повідомила, що кримінальне провадження щодо харківських лісників, які підозрюються у масовому вирубуванні лісу на території ДП “Жовтневий лісгосп”, розслідується за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Йдеться про зловживання службовим становищем, вчинене службовими особами з корисливих мотивів чи в інтересах інших осіб, що призвело до тяжких наслідків. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-