Урочиста хода та фотоакція: в Ужгороді святкують День Державного Прапора

Урочиста хода та фотоакція: в Ужгороді святкують День Державного Прапора

Фото, відео
Укрінформ
В центрі Ужгорода до Дня Державного Прапора організована спеціальна фотозона, де можна сфотографуватись на фоні синьо-жовтого прапора, та зробити внесок у фонд підтримки військовослужбовців.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу повідомив Сергій Денисенко, організатор акції “Фото патріота” в Ужгороді.

“Акція "Фото патріота" стартувала в Ужгороді 16 серпня 2014 року. Її ідею ми запозичили від наших колег з Луцька. Все просто - фотографи пропонують сфотографувати вас на фоні прапора України і зробити невеликий внесок у фонд підтримки закарпатських військових. Цьогоріч фотозона працюватиме 23 та 24 серпня. Для патріотів, які бажають сфотографуватися на фоні папора, працюватимуть 8 закарпатських фотографів, вони чергуватимуть по дві години,” - розповів Денисенко.

За його словами, у акції щороку беруть участь сотні людей. Фотографи після чергування “заливають“ світлини на сторінку у соцмережі facebook, звідти кожен може зберегти свою на власний ґаджет.

Читайте також: У Херсоні на День Державного Прапора влаштували автопробіг

На локації встановлена скринька для пожертв, люди кидають туди різні суми. Скриньку по закінченню акції віддають ужгородським волонтерам із Руху підтримки закарпатських військових. У минулому році на акції вдалося зібрати до 9 тис. гривень.

В Ужгороді відсвяткували День Прапора України / Фото: Сергій Гудак. Укрінформ

Окрім того, у рамках відзначення Дня Державного Прапора  в Ужгороді відбулася урочиста хода зі 100-метровим прапором України.

Також поклали квіти до пам'ятника Тараса Шевченку та президентові Карпатської України Августину Волошину, повідомили в Ужгородській міськраді.

“В Ужгороді відбулися урочистості з нагоди Дня прапора України. На площі Народній зібралося багато краян, із самого ранку тут несли почесну варту військові. Під Гімн підняли прапор України, керівники Закарпатської області та міста Ужгорода, представники правоохоронних органів, військові, священнослужителі, дипломати поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку, після чого на площі розгорнули 100-метровий український стяг” - йдеться в повідомленні.

Читайте також: До Дня Незалежності у центрі Києва засвітять святкову ілюмінацію

Зі стягом було організовано урочисту ходу. Прапор пронесли центром міста по набережній Незалежності, де відбулося покладання квітів до пам’ятника президенту Карпатської України Августину Волошину.

Завершилися урочистості на площі Театральній молодіжним флешмобом.

В Ужгородській мерії нагадують, що завтра, 24 серпня, о 6 ранку Заслужений академічний Закарпатський народний хор запрошує всіх охочих зустріти світанок Дня Незалежності на площі ім. Андрія Бачинського (навпроти Хрестовоздвиженського греко-католицького кафедрального собору) спільною "Молитвою за Україну".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-