У Чернігові заварюють сміттєпроводи багатоповерхівок

У Чернігові заварюють сміттєпроводи багатоповерхівок

Фото
Укрінформ
У багатоквартирних житлових будинках Чернігова, переведених на нову систему збору сміття - користування напівпідземними контейнерами, заварюють сміттєпроводи.

Про це повідомила пресслужба Чернігівської міської ради.

"Від 1 серпня в Чернігові у багатоквартирних будинках, які обслуговує комунальне підприємство "ЖЕК №10", почали заварювати внутрішні сміттєпроводи. Зараз вони вже заварені майже у половині будинків, на подвір’ях яких, починаючи з травня, були встановлені сучасні напівпідземні контейнери для сміття. Процес заварювання здійснюють дві бригади майстрів", - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що на сьогодні сміттєпроводи закриті у 18 будинках (40 під’їздах) із 32-х, де передбачено це зробити. Більшість містян із розумінням ставляться до нововведення, адже й самі часто скаржились на запахи і бруд і просили заварити сміттєпроводи.

Заступник міського голови Олександр Ломако переконаний, що відмова від сміттєпроводів - процес у Чернігові незворотній.

"Якщо ми в перспективі говоримо про сортування сміття і побудову сміттєпереробного заводу, то зі сміттєпроводами ми ніколи цього не зробимо, і зрозуміло чому. Тому дуже добре, що ми поступово рухаємося в правильному напрямку", - сказав він.

Читайте також: У ВООЗ заявили, що мікропластик у воді не шкодить здоров'ю

У міськраді додають, що новими майданчиками з сучасними, заглибленими в землю контейнерами, які вписуються у дворовий простір і максимально ізолюють сміття від розкидання, за кілька років обладнають усе місто. А зараз на черзі - житлові мікрорайони "Масани" та "Красний міст".

Фото: chernigiv-rada.gov.ua
Фото: chernigiv-rada.gov.ua

Як повідомляло агентство, перші майданчики з підземними боксами для сміття з’явилися у Чернігові в середині травня п. р. Кожен бокс розрахований на три кубометри непотребу і має отвір, через який усередину ніхто не потрапить.

Загалом цього року місто планує закупити 240 підземних боксів, на що витратить понад 1,4 млн грн.

Вивозом сміття з таких майданчиків займаються спеціальні сміттєвози, які комунальне підприємство "АТП-2528" придбало ще минулої осені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-