Пожежа у таборі “Вікторія”: суд залишив ексдиректора у тюрмі

Пожежа у таборі “Вікторія”: суд залишив ексдиректора у тюрмі

Укрінформ
Київський райсуд Одеси розглянув клопотання облпрокуратури і продовжив на 60 діб тримання під вартою ексдиректора табору «Вікторія» Петроса Саркісяна, якому слідство інкримінує злочинну недбалість, що призвела до пожежі й загибелі трьох дітей.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Заслухавши доводи сторін у справі, суд вирішив задовольнити клопотання прокурора - залишити ще на 60 діб під вартою підсудного Саркісяна", - озвучив ухвалу головуючий на засіданні суддя Віктор Чаплицький.

Суд також вирішив повторно звернутися до Державної прикордонної служби України з метою уточнення місцезнаходження художнього керівника дитячого хореографічного колективу «Адель» Тетяни Єгорової, що раніше відбула за межі України.

Варто зазначити, що прокурор Оксана Моско наполягала на триманні підсудного Саркісяна у СІЗО, аргументуючи тим, що кримінальна справа має значний суспільний резонанс - ексдиректору вмотивано інкримінують скоєння злочину, що призвів до загибелі трьох дітей. А після виходу на свободу фігурант може втекти і чинити тиск на свідків, з яких допитано ще не всіх, в тому числі потрібен повторний допит керівника колективу «Адель» Єгорової.

Зі свого боку, адвокати Саркісяна просили суд обрати йому запобіжний захід, не пов'язаний з позбавленням волі, і запевняли, що підсудний не збирається переховуватись від слідства чи покидати територію країни.

Читайте також: “Табір суворого режиму” у Затоці: дітей випускали на вулицю раз на тиждень

Представник інтересів потерпілих дітей та їх родичів Микола Стоянов ще раз звернувся до суду з клопотанням - накласти арешт на кам'яні будівлі табору, до яких у серпні цього року знову поселили більше 100 дітей. Однак суд відхилив клопотання як недостатньо вмотивоване.

Як повідомляв Укрінформ, пожежа в оздоровчому таборі «Вікторія» сталась пізно увечері 15 вересня 2017 року. Загинули у вогні три вихованки хореографічного колективу «Адель». Розслідується низка проваджень, фігурантами яких є ексдиректор комплексу Саркісян, ексзаступник мера Одеси Зінаїда Цвірінько, екскерівник та інспектор Київського відділу ГУ ДСНС в Одеській області та керівник фірми, яка здійснила реконструкцію «Вікторії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-