Школам Миколаївщини бракує майже 240 вчителів

Школам Миколаївщини бракує майже 240 вчителів

Укрінформ
У школах Миколаївської області на початок нового навчального року бракує 239 вчителів з різних предметів.
Про це кореспонденту Укрінформу повідомила директор департаменту освіти та науки Миколаївської облдержадміністрації Олена Удовиченко.

«Ми розпочинаємо новий навчальний рік з тим, що нам не вистачає 239 вчителів з різних предметів. Найбільше бракує вчителів початкових класів, математики, англійської мови, інформатики та практичної психології», - сказала Удовиченко.

За її словами, якщо в 2016 році прийшло працювати у школи 214 молодих фахівців, то в минулому лише 123. У цьому році процес ще триває, але картина не надто оптимістична. Головна причина, чому не приходять вчителі – відсутність житла. Влада на місцях на ці цілі виділяє дуже мало коштів.

Читайте також: Заступник міністра "намалював" портрет вчителя початкової школи

Найкраще забезпечення кадрами мають перші класи Нової української школи. Для роботи в умовах НУШ здійснено підготовку педагогів, зокрема, 4632 вчителів початкової школи, 822 керівники закладів загальної середньої освіти, 138 асистентів вчителів, фахівців інклюзивно-ресурсних центрів. А ще 12 директорів, їх заступників директорів та вчителів, які є учасниками експерименту із запровадження проекту державного стандарту початкової освіти, 18 тренерів-педагогів для підвищення кваліфікації вчителів класів (груп), в яких діти навчаються мовами національних меншин, та 20 супервізорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-