Ще одна сільська рада приєдналася до Мукачівської ОТГ

Ще одна сільська рада приєдналася до Мукачівської ОТГ

Укрінформ
На сесії Мукачівської міськради, що в Закарпаській області, депутати надали згоду на добровільне приєднання сільської територіальної громади села Дерцен до Мукачівської міської об’єднаної територіальної громади.

Про це повідомляє Мукачівська міськрада на своїй сторінці у Facebook.

“Сьогодні, 22 серпня, у великій сесійній залі відбулася 61 сесія Мукачівської міської ради 7-ого скликання. На сесії було розглянуто та одноголосно підтримано питання «Про надання згоди на добровільне приєднання Дерценської сільської територіальної громади села Дерцен Дерценської сільської ради Мукачівського району Закарпатської області до Мукачівської міської об’єднаної територіальної громади», - йдеться в повідомленні.

В Мукачівській міськраді відзначають, що це свідчить про продовження процесу зростання Мукачівської міської об`єднаної територіальної громади.

Читайте також: ОТГ Полтавщини відзначили у всеукраїнському рейтингу фінансових можливостей

Як раніше повідомляв Укрінформ, процес створення Мукачівської ОТГ розпочався у серпні 2018 року — за згодою громад навколишніх сіл, які прийняли рішення приєднатися до міста обласного значення Мукачева. Втім, Закарпатська ОДА не надала жодного висновку громаді — ні позитивного, ні негативного. Але 22 листопада під час голосування закону про держбюджет на 2019 рік Верховна Рада визнала громаду, перейшовши з нею на прямі міжбюджетні відносини. Відтак цей випадок став прецедентом в Україні.

У Мукачівській ОТГ налічується 93, 4 тис. жителів, її загальна територія - 96 кв. км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-