Керівник Укравтодору розповів, коли завершиться ремонт траси Запоріжжя — Маріуполь

Керівник Укравтодору розповів, коли завершиться ремонт траси Запоріжжя — Маріуполь

Фото
Укрінформ
Ремонт траси Н-08 Запоріжжя — Маріуполь протяжністю 209 км завершиться в жовтні цього року. Виконати роботи з випередженням графіку вдалось завдяки додатковому фінансуванню, отриманому за рахунок перевиконання надходжень до Дорожнього фонду.

Про це 22 серпня під час робочої поїздки до Запорізької області сказав в.о.голови Укравтодору Славомір Новак.

«Нікого не потрібно переконувати в тому, наскільки важлива дорога Н-08. Важлива не лише для Запорізької і Донецької областей, а й для держави в цілому. Для Маріуполя - це «дорога життя». Сподіваюся, вже в жовтні поїдемо від Дніпра до Маріуполя нормальною європейською дорогою», - сказав Новак.

Славомір Новак інспектує хід виконання робіт на трасі Н-08 / Фото: Ольга Звонарева, Укрінформ

Ремонт траси почався ще у 2017 році. За перші два роки було відремонтовано 54 км, витрачено близько 2 млрд гривень. У цьому році дорожники планували відновити ще 65 км дорожньої артерії. У Запорізькій області траса має протяжність у 167,6 км, у Донецькій - 41,3 км.

«На 2019 рік на ремонт дороги у двох областях — Донецькій та Запорізькій - було виділено близько 1,2 млрд грн. Зараз завдяки перевиконанню Дорожнього фонду прийнято рішення виділити ще 1,2 млрд. Щоб повністю закінчити ремонт, потрібно ще 900 млн грн. Ці гроші також будуть: є економія з інших об'єктів, зокрема, й з програми "Одеса - Рені". Будемо переносити фінансування і на цю дорогу”, - наголосив Новак.

Наразі роботи на трасі Н-08 виконуються цілодобового, працюють три підрядні організації ТОВ «Онур», ТОВ «Автомагістраль Юг» та ТОВ «Альтком».

У Запорізькій області виконується поточний середній ремонт, на Донеччині - капітальний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-