Справу Кернеса та його охоронців розглянуть в апеляційному суді 30 серпня

Справу Кернеса та його охоронців розглянуть в апеляційному суді 30 серпня

Укрінформ
Справу мера Харкова Геннадія Кернеса та його охоронців, яких обвинувачують у викраденні, катуванні та погрозі вбивством двох активістів Харківського Євромайдану взимку 2014 року, розглянуть в Полтавському апеляційному суді 30 серпня.

Засідання транслюватиметься онлайн, повідомляє пресслужба суду.

"Полтавський апеляційний суд повідомляє, що під час розгляду кримінального провадження щодо Кернеса Геннадія Адольфовича, Блинника Віталія Дмитровича та Сміцького Євгена Миколайовича, яке призначено до розгляду на 11 год. 00 хв. 30 серпня 2019 року на виконання п. 4 рішення Ради суддів України № 45 від 13 серпня 2018 року «Щодо вжиття невідкладних заходів для забезпечення дотримання учасниками судових процесів конституційного принципу рівності перед судом і законом», заплановано здійснення онлайнтрансляції судового засідання", - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі пояснили, що зали судових засідань апеляційного суду через свій розмір не можуть вмістити великої кількості присутніх. Тому відповідно до ч. 1 ст. 328 Кримінального процесуального кодексу України кількість присутніх у залі судового засідання може бути обмежена головуючим у разі недостатності місць.

Читайте також: "Мажоритарник Кернеса" програв кандидатці від "Слуги народу"

Як повідомляв раніше Укрінформ, 28 березня на засідання Полтавського апеляційного суду, де розглядають три апеляції на закриття справи проти мера Харкова Кернеса і двох його охоронців, не з'явилися ані обвинувачені, ані захисники. 12 квітня засідання перенесли через відрядження судді, 9 серпня - через його перебування на лікарняному.

Загалом засідання переносилися шість разів.

10 серпня 2018 року Київський райсуд Полтави закрив кримінальне провадження проти мера Харкова Кернеса. Суддя Андрій Антонов звинуватив прокурорів у "перекладанні доказу провини" на суд, оскільки прокурори не з'явилися на останні сім засідань.

12 серпня 2018 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про необхідність повернення справи Кернеса на розгляд до суду - "для ухвалення об'єктивного вироку".

Геннадій Кернес і його охоронці не вважають себе винними у викраденні, катуванні та погрозі вбивством двох активістів Харківського Євромайдану взимку 2014 року. Їм загрожує до 15-ти років ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-