Вбивство фермера: прокуратура Дніпропетровщини виявила ще одного підозрюваного

Вбивство фермера: прокуратура Дніпропетровщини виявила ще одного підозрюваного

Укрінформ
У справі розбійного нападу та вбивства фермера в селі Саксаганське на Дніпропетровщині ще одному фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

Про це повідомила пресслужба прокуратури Дніпропетровської області.

«Наразі одному з фігурантів повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», - йдеться в повідомленні.

Крім цього, у лютому поточного року ще одному учаснику (працівнику виправної колонії) також повідомлено про підозру.

Досудове розслідування триває. Встановлюються інші причетні до злочину особи.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.115, ч.4 ст.187 та ч.3 ст.289 КК України (умисне вбивство; розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний з проникненням у житло; незаконне заволодіння транспортним засобом) здійснюється прокуратурою Дніпропетровської області.

Як повідомили у прокуратурі, подія сталася у грудні 2018 року в с. Саксаганське Криничанського району. Заради легкої наживи четверо громадян, один з яких – працівник виправної колонії, вступивши у попередню змову, проникли до будинку місцевого фермера, де в цей час перебували господар та шестеро членів його сім’ї, серед яких двоє немовлят.

Погрожуючи застосуванням насильства, чоловіки зв’язали присутніх та здійснили три постріли по нозі та кисті фермера, після чого завдали численних ударів по тілу.

Отримавши коштовності, золоті прикраси та грошові кошти у розмірі 50 тис. гривень та 21 тис. доларів США, зловмисники нанесли господарю смертельне ножове поранення у грудну клітину.

Далі вони намагалися покинути місце скоєння злочину на автомобілі марки «Lexus LX 450d», яким користувався потерпілий, проте, під час руху кермо заблокувалося, тож заволодіти транспортним засобом чоловікам не вдалося.

Читайте також: Загадкові смерті фермерів: «чорного» держреєстратора взяли під варту

Раніше Укрінформ повідомляв, що 21 грудня в одному з приватних будинків села Саксаганське Криничанського району Дніпропетровщини під час розбійного нападу невідомі вбили 58-річного депутата районної ради. Нападники зв’язали господаря будинку 1960 р. н., дружину та доньку. Під погрозою ножа та предмета, схожого на пістолет, зловмисники заволоділи грошима та майном родини. В ході вимагання грошей один з нападників завдав власнику будинку ножове поранення. Від отриманої травми чоловік помер у лікарні.

За даним фактом відкрито кримінальні провадження за ч. 2 п. 6 ст. 115 (умисне вбивство) та ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-